Monday, 4 April 2016

Kasih

Kasih saya tak sama
Sayang saya tak sama
Rindu saya tak sama
Cinta saya tak sama

Saat mereka menangis kepergiannya, saya terkedu tanpa airmata, tanpa kata-kata
Saat mereka menerima, saya tidur tak lena

Kasih saya tak sama
Sayang saya tak sama
Rindu saya tak sama
Cinta saya tak sama

Biar apa orang nak menilai, biar apa orang nak kata
Janji!!
Ada depan mata, nampak, rasa dan mendengar kerana saya rasa erti kehilangan.
Apa yang indah???dapat ku kucup tangan dan pipi dia hari2....

Bukan tak sayang, bukan tak cinta pada yang lain
Allah sahaja yang tahu,betapa indahnya nikmat yang diberi pada ku

Benarkan aku,habisi sisa2 hidupku bersama mereka dengan...,
Kasih saya yang tak sama
Sayang saya yang tak sama
Rindu saya yang tak sama
Cinta saya yang tak sama
Kerana
Hati saya tetap sama, cinta dan sayangkan mereka Lillahitaala....

#semogatenangdisanaabah
#rindu

Saturday, 5 March 2016

Bubur lambuk versi mak

Assalammualaikum

Sebelum terlupa sebab dah agak kesibukkan sekarang hahaha...poyoss noo...hahaha...malas nak cerita bab kije kat blog hahaha...kang merungut dikatakan tak bersyukur,tak pon nanti ada pulak yang print out keluar bagi kat bos hahaha....jaga2 ada yang memeratiiiii kihkih...aaaahhh abaikan noo

Al-kisah sebenarnya nak share bubuk lambuk resepi mak tersayang dari kita kecik sampai la besar hahaha..

Bahan-bahannya
1.Beras (agak2 je,kalo xbt byk 1/2cup je)
2.Bwg merah
3.Bwh putih
4.Halia
5.Halba
6.Lada hitam
7.Bunga lawang
8.Kulit kayu manis
9.Buah pelaga 
10.Cengkih
11.ayam/daging (saya potong kecil)/udang kering/udang hidup(saya buang kulit) 
12.carrot dll sayuran
Hiasan
13.daun sup/daun bawang
14.bawang goreng
15.serbuk lada sulah or lada hitam (fab saya) hahaa...

Cara masak pulak
Panaskan minyak,tumis bahan dr no.2 sampai no.10 sehingga harum semerbak kemudian masukkan ayam/daging gaul rata,masukkan beras dan sayuran,kat umah ada carrot je and tue jela sya letak hihi saya bkn pngemar sayur haihhh teruk benor yerr hihi...ok sambung balik
Kemudian masukkan air, sukatan air pastikn tenggelam la beras n bhn2 yer lebih pon xpa,janji nasi empuk dan jd bubur.pesanan saya ajin la kacau yer takut nanti hangit beras kt bawah tue. Sambil2 mngelegak bleh masukkan udang hidup atau udang kering,sya masukkn udang kering kali nie sbb tak dak stok udang hidup hihi maka masak la sehingga masak hihi sambil2 tue masukkan la garam,kiub ayam,pati ayam secukup rasa..oppsss sebelum terlupa,ada resepi yang letakkan santan,saya dari dulu mak jarang sangat nak masukkan santan dalam bubur lambuk nie,kalo nak masukkan pon tak ada masalah ok.terpulang la yer.
Bila dah mencapai piawaian seperti yang dikehendaki maka hidangkan lah hihi....hidang dengan bwg goreng ke. Daun sup ke daun bawang ke tp favorite saya taburan serbuk lada hitam hahaha...nyumm..nyummm...
Pssttt...sori saya xletak anggaran bahan2,saya ikut sesedap rasa je hihi..

Sekianlah resepi saya yang 50sen nie hihi... #sayatakpandaimasak #hentamselagiboleh


Tuesday, 2 February 2016

Cinta Si Wedding Planner

Assalammualaikum

Pssttt...ada tengok tak drama Cinta Si Wedding Planner hahhaa...i is tersuka la pulak adehhh...siyesly bila anak menakan suka tengok,kwn2 suka tengok, saya buat xtahu je hukhuk...saya tak tahu yang my fav actor saya berlakon hahaha...of course Adi Putra hihi...dah sampai episod 18 baru la hegeh saja nak google cerita apala cite nie and baru tau Adi Putra yang berlakon so berbunga-bunga la hatiku maka hujung minggu ku dipenuhi dengan Fariz Adyan and Zara Batrisya kihkihkih...senyum sorang2 me tgk cite nie hahhaa...adesss
Me tak mau buat sinopsis la hihi..pakat2 tengok naaa..tak pun g beli novel dia hihi..nak gtau jalan cerita best hihi..lakonan best sgt sebab hero kita muka serius hahaha tp jatuh hati tengok bloopers dia kat #cintasiweddingplanner hahaha...

Sapa yg paling happy bila me tengok cite  melayu hihi pastinya incik suami trsyg sebab sakit hati tgk bini kije melayan drama korea hahaha...memang xlayan la cite melayu me nie hahaha...

Me kalo cite tue betoi2 buat hati tertarik kompom me tgk,1st start berjinak2 tengok cite melayu balik bermula dengan teman mak tgk cite Memori Cinta Suraya itupun dh makin panjang mula la nak jemu hahaha...

Me bukan obses cite korea tapi me jenis start melayan best mula la cari cite apa yang best,macam musim bollywood haa....mula la google mencari hihi..

Ok saja nak gtau minat cite Cinta Si Wedding Planner hahaha...Mira Filzah pon cantik and comel sgt2 arrgghh...suka tengok dia senyum hihi...

Meh nak share gambar hero kita hahaha...ok bai,bai abang Fariz Adryan hahaha...gatai!!!


Monday, 25 January 2016

...........

Assalammualaikum ◕‿♥

uwaaa....nak ngadu nie!!!
serabot la bab kije nie.....

setakat biasa2 punya masalah boleh la settlekan
nie masalah nak sampai kena minta pertolongan Vendor and Otai2 sistem nie
haaa....mula la nak nanges...
kita pon rimas orang paksa2 siapkan kije, ini kita nak buat kat orang plak uwaaaa....
masalahnya orang pon nak urgent benda tue uwaaa....apa nak buat nie!!!

ok bai

Sunday, 24 January 2016

Demam Dilwale Demam Bollywood

Assalammualaikum

semua mesti dah tengok cite Dilwale kan..kan...
Shah Rukh Khan and Kajol kembali bersama hihi...
tapi kan dari dolu lagi fav actor bollywood saya nie, actor sasa Salman Khan hihi..
sejak dari badan dia kurus dulu hihi...tak tahu la napa tapi suka betul lakonan dia,
Shah Rukh Khan bukan la tak minat, kira tangga no. 2 la hihi 
Kalo gandingan Salman Khan saya minat Karisma Kapoor, and Shah Rukh Khan pastinya Kajol la hihi..tapi sejujurnya bila tengok Dilwale, jalan cerita agak kurang berkesan tapi lagu memang best, sangat2 best hihi..
Janamjanam...Gerua... Tukurtukur

tapi kan...
uolss dah try tengok BAJRANGI BHAIJAAN tak??
haaa....saya nie kaki google bab cite Salman Khan kihkih...memang tertunggu la cerita baru dia,yang saya baru tengok tahun lepas Dabangg 1&2, Ek Tha Tiger, Kick pstue Bajrangi Bhaijaan nie haaa...
saya tengok Bajrangi Bhaijaan sebelum Dilwale lagi...haaa..nak gtau jugak orang awal nie hahahaa...kompom meleleh hokeeyyy!!!...sila la tengok
Salman Khan nie suka bawa cerita family tue yang terkesan lagi hihi...bakan tak der yang cinta cintun tapi mesti terselit bab family hihi... #nakgitauminatsangatlatue #minatcerita #ceritakenadenganjiwa
Dalam cite nie Salman Khan dengan Kareena Kapoor, and budak comel tue namanya Harshaali Malhotra
Salman Khan yang kuat agama, jujur sangat2 sampai sakit hati tengok hahaha,,,kareena kapoor jadi buah hatinya yang family gf sangat2 tak suka pakistan, and budak comel yang tak boleh bercakap, maknya yang tak sedar anaknyan 'tercicir' masa balik dari berubatkan dia yang tak leh bercakap...hahaha..nak buat sinopsis tak pandai, tengok la yer..

masa 1st download incik suami buat dunno jer sebab dia tak minat Salman Khan hihi...sakit hati dia sebab isteri asyik download citer Salman Khan, so ada satu malam tue kami pon layan la sesama cite nie hihi...maka berulang kali la incik suami tengok kihkihkih....dia kata kagum toi sebab budak tue bisu jer...tak cakap langsung tapi waahh...nangis kihkih..
masa layan citer tue, suami pon cite la pasal hubungan tak baik antara India and Pakistan maka si isteri pon laaa yer ke kahkahkah....see!!!..memang jenis tak amik tau kahkahkah...
 mehh nk bagi preview sikit, saya amik kat youtube
kalau nak full stori, google la dah berlambak sekarang hihi...youtube pon ada gambar cun!!..


 nie ada cite dia tahun lepas gak tapi tak tengok lagi...nanti kita cari hihi


lagu macam best hahaha....

ok bai!!..nak sambung tengok Death Note kihkih..

Pelik??!!

Assalammualaikum ◕‿♥

Dah lama xupdate blog,sibuk sgt2 huhu...start dengan pegawai it epbt ditukarkan rasa bebanan bertambah..harap sangat ada pengganti.. #mukamengharap

Haaa...tapi bukan nak cite bab nie hihi..nak cite bab mood cuti yang spoiled hukhuk...tengah kita seronok bercuti haaa...bab cerita bercuti nie pon tak sempat nak stori gitu..sebab tak cuti tempat angin sepoi2 bahasa, kita cuti kat hiruk pikuk kotaraya kihkihkih...sebabnya IKEA kihkih...janji impian tercapai hihi...

haaa...sambung balik, tetiba ada Hamba Allah nie kelupor supa orang kacau hidup dia aduhaiii...dalam hati nie timbul macam2 rasa, depa nie tak dak kije ka?depa nie tak bahagia ka?depa nie memang hidup suka tgk kehidupan orang ehh??depa nie memang hidup nak tgk kehidupan orang lain senget benget, bahagia, tak bahagia??sampai cmtue saya punya rasa astagfirullahalazim.....
aduhai eehh..kau buat macam aku amik hak kau??sambung lagi rasa hihi...haiiii...drama apa depa tengah bikin nie??hihi...maaf la bkn sengaja nak gelak tapi pelik rasanya alhamdulillah dah 3, 4 tahun semua tue berlalu tetiba kelupor macam len macam adehhh...
Maaf la yer, saya tak berminat la nak sibuk2...selak2..cari salah kehidupan orang sebab banyak lagi saya nak kena belajar and corak kehidupan sya dgn suami dan saya sentiasa mengharapkan yang terbaik dalam kehidupan kita masing2..
Tak payahla nak jadi supporter sangat bab cite lama nie yer...sebab kau rasa dia jujur sangat nak bercite suma kat kau?alahaii sudahlah, cerita lama, tak payah buang masa dengan kehidupan orang..Jaga kehidupan sendiri,corak,warna sampai puas..
Kita nie selagi dok ingat,rasanya selagi tue la hati kita memang tak tenang..
Dah kahwin kan?so apalg...
Tolongla yer jangan buang masa

Perangai saya nie,kalo suami sebut ex-gf pon haaa...bommm kebabommm!!!...inikan pula saya nak dok p stalk ex suami sendiri hahaha...banyak lagi kije saya nak buat adehh...

Doa saya,semoga kita peroleh bahagia,jalani kehidupan yang dirancang dengan tenang,insyallah sentiasa cuba kita fikir baik2,doa yang baik2,buat yang baik2..
1 yang sentiasa saya ingat...kita manusia mampu merancang, hanya Allah swt menentukannya.
Kehidupan di dunia ini hanya pinjaman :]

Adiosss...

Wednesday, 14 October 2015

1 Muharram 1437H

Assalammualaikum ◕‿♥


Salam Maal Hijrah
jap jer masa berjalan kan...
Sempena tahun baru, tutup buku lama, buka buku baru insyallah...
saya dan keluarga dengan rendah dirinya memohon ampun dan maaf sekiranya ketelanjuran kata-kata dan perbuatan saya ada menguris hati dan perasaan semua.
Harapan dan doa, semoga azam tahun ini tercapai
#banyaksenaraitahunnie 

ehemkkss
sempena awal muharram nie
happy 3rd anniversary to me n suami
ikutkan kalendar kuda lambat lagi, tapi me and suami selalu sambut ikut tahun islam
sebab keluarga masa tue pilih awal muharram untuk permulaan kehidupan kami berdua.
Harapan dan doa ku masih sama, semoga kehidupan kami penuh warna-warni insyallah semoga berkekalan hingga ke syurga =]
#dalamhappysambutanniversaryponbolehbertojelagi
#meandsuamibabsakitkanhatimasingmasingcukupteror
#keranasabarmusuamiialwaysloveyouforever


okbai