Posts

Showing posts from 2012

Boy Cut!!..

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Semalam tetiba incik hubby mengomel... B : ayg,g la potong rambut pendek...b tengok macam dah rimas sangat Ayg : waaattt!!!.. *mata bulat2...ayg nak potong pendek macam Rihanna tue kalo pendek!!! B : okey g la potong Ayg : dlm hati #laki aku nie kenapa tetiba je tapi #yeaayyy!!yg ditunggu2 haha... B : bila tido rambut ayg asik terkelepek kat muka b..rimas..gpon B pon nak potong gak rambut..botak kowtt... Ayg : patutla beria sangat suruh ayg potong rambut..dia yang rimas huhu..
hampeesss... #tapi saya suka sebenarnya dah lama saya idam nak potong rambut pendek ala2 boot cut.. So dengan nekadnya saya risik kawan2 yang pernah potong rambut area Kangar nie #terukkan saya duduk area sini pun tak tahu hukhuk...saya nak g tempat yang leh jadikan saya cun..puuii... :p Sorang member suggest Head Studio berdekatan dengan roundbout kecil dalam pekan Kangar nie..  dia pernah gunting rambut ala2 boot cut kat sini..cun katanya ^__^  sebut cun je..mau aje la saya teeettt....

S…

APC 2012

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Isnin malam yang lepas sebelum cuti krismas, office saya mengadakan Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2012...saya masih dalam mood cuti kahwin tapi dek kerana tugas saya diperlukan,saya sedia berkhidmat...cewaahh...so majlis malam tue saya tetap ada untuk meraikan dan juga buat kerja okeyy...Saya diarahkan untuk mengambil video sepanjang majlis berlangsung..Saya suka..suka..
Alhamdulillah dan juga tahniah kepada semua Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2012..Alhamdulillah mereka memperolehi ganjaran hasil penat lelah berkhidmat untuk Majlis Perbandaran Kangar Perlis.. Tahniah dan Syabas,semoga terus gigih berkhidmat... (◕‿◕✿) 
Majlis nie happening giler seyy hahaha....sebab setiap jabatan di Majlis Perbandaran Kangar diwajibkan mengadakan persembahan hihi...bukan satu lagu okey...2 lagu..1 solo and 1 berkumpulan...musti korang kata macam budak2 sekolah je kan...saya pon da jugak terdetik camtue tapi itula keseronokkan di sini...dengan acara ini …

sibuk...sibukk...

Assalammualaikum ◕‿♥
 hehehe....macam gempak je tajuk atas nun... Ini lah akibatnya kije last minit....haaa....padan muka saya... ehh..jap saya nak g tengok telur yang saya rebus...uwaaaa...jap3
#ok siap
hihi...tabiat buruk saya yang saya tak bleh buang sampai sekarang adalah *kije last minit... #sigh...bila awal2 saya buat tak pernahnya ada idea...bila last minit bercambah idea kuar adessss... buruk toi pe'el..
Sebenarnya saya sedang wat preparation untuk Majlis Bertandang saya pada *esok hari hahahaha....awal pagi tadi saya dah ready beli segala keperluan untuk hantaran saya kat rainbow selepas projek 'tissue paper' untuk hantaran tak menjadi hihi... well....baru je sekijap tadi saya siapkan hantaran....hihi...*riak!!...huh  nasib baik ada ibu tersayang hihi...mak banyak tolong anaknya yang 'tangan bangku' hahaha... peluk mak kuat3 ♥ bab mengubah bunga saya failed...adess... okla nanti saya cerita semua preparation saya untuk Majlis Bertandang.. ♥ jom sambung kij…

Day 2 - Dannok

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
jom3...saya sambung cite heheee....
sori la bukan lupa tapi ke'busy'an la plak...*rosak bahasa haha..

oke...selepas berjimba di Songkhla Zoo...kami pun gerak balik ke Malaysia ceewwaahh mcm jauh je g 'oversea'..on the way balik..kami dah kelaparan giler!!...so incik hubby and friend cadangkam kami g makan di Danok..nama tempat tue Water View Restaurant haaa....saya diberitahu yang tasik nie adalah tasik binaan..bukan semulajadi...siyesly sampai sana saya tak percaya aarggghhh...sangat besar...kat sini jugak perayaan 'Loi Krathong' diraikan...

meh3 saya tunjuk picca ^__^










baru saya perasan kat thailand sangat senang nak dapatkan air tebu..fav incik hubby...air tebu kat sini yang saya minum kebanyakkannya asli..haiihh..kalo lelama dok sini mau kencing manis haha...
Makanan kat waterview restaurant nie lak ada campuran halal and non-halal..so terpulang pada anda ^__^

selesai cerita percutian saya kali nie hihi...tq so much pada yang membaca

Day 2 - Songkhla Zoo

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Selamat Pagi Hari kedua- saya diberi pilihan samada nak ke Songkhla Zoo or Hatyai Park,kat Hatyai Park ada ice dome and cabel car..2jela yang saya tahu pun..pikir punya pikir...saya nak ke Songkhla Zoo hihi..saya suka zoo..sangat2 suka hahaha....

Songkhla Zoo nie adalah zoo yang terbesar di Selatan Thailand...Bayaran masuk ke zoo nie 70baht bersamaan rm7.00 satu orang dan boleh drive kenderaan sendiri dikeseluruhan Songkhla Zoo..*terkezut kan keluasannya saya tak pasti tapi mr.google kata "The collection covers around 145 hectares and houses about 160 species." kemudahan yang diberi sangat best ekeke...kita dapat berada dekat dengan haiwan yang tidak berbahaya dan kita tak dak la penat nak berjalan...jangan risau sebab mereka sediakan map untuk kita..Di map itu juga diberitahu masa2 pertunjukkan haiwan2 disitu..kita boleh bagi makan kat haiwan2 tersebut termasuk la harimau hehehe..satu bekas makanan dikenakan bayaran 10baht bersamaan rm1.00
jom …