Posts

Showing posts from April, 2012

Hati Seorang Wanita

Image
Assalammualaikum (。◕‿◕。)
'Benar kata sang pujangga hati wanita sukar difahami'. Setiap kedukaan, kesedihan, kegembiraan dan rasa hati seorang wanita hanya diri sendiri sahaja yang mengerti. Seorang wanita sanggup menyembunyikan rasa hati yang sebenar demi untuk setiap langkah kebahagiaan. Semua wanita inginkan jalan cerita yang bahagia, jalan cerita yang membawa seribu satu erti dalam kehidupannya, jalan cerita yang menarik, jalan cerita yang mampu diceritakan dengan senyuman. Kagum dengan ketabahan dan kesabaran seorang wanita dalam mengharungi setiap liku kehidupan ini. Namun, setiap perjalanan hidup kita cuma kita yang merancang hanya Allah s.w.t yang menentukan.

Saat ini :
Hati ingin percaya ada sesuatu yang Allah janjikan dan sediakan dalam setiap luka yang dihadapi. Hati mohon dimengerti mengapa luka ini perlu dihadapi. Hati mohon difahami mengapa luka ini terjadi. Berhak ke kita untuk mempertikaikan setiap ujian dan dugaan Allah s.w.t ini?? Subhanallah... Dalam hati kec…

mo0d : GUMBIRA q(❂‿❂)p

Assalammualaikum (。◕‿◕。)
Sangat hepi yeaaayy!!....sebab sya dah add kawan2 lama termasuk blog jiwa saya (✿◠‿◠) 
TO Mylovely Fwen : 1) tolong jangan muntah bila baca blog sya naa...(✖╭╮✖) 2) tolong jangan sewel macam saya  இ_இ  3) tolong komen ahakkksss...  (◡‿◡✿) 4) tolong sayang saya (づ。◕‿‿◕。)づ
ngada tak???hahahaha......
saya sayang sahabat2 saya...muaaxxxxx

muka baru

Assalammualaikum (。◕‿◕。) Wendu nak sok sek kt blog aku nie aduyaaaiii....dah la baru lagi tapi 'hadek M' dh ada hahaha....M.A.L.A.S tak dak semangat 1 Malaysia langsung eeehhhh ada kena-mengena kewww...janji fifi sukaaa...Jap nk stori, tetiba ari nie semangat nk tukar template sya yang baru nie hehee...i like purple ooucchh!!... Apa saja leh berlaku kat blog nie hahaha....sebab sya suka cari template untuk blog hihi...kebetulan terrrrjumpa blog nie BUKA LA suka sebab ada purple hahaha....lagi pon free kot sapa tak suka kan...
Sebenarnya macam2 benda nak cite huhu.....banyak sangat yang berlaku tapi nanti la sya stori eehh...jangan marah naa...ehh tapi da org yang baca ka??kahkahkah.....xpa sya sorg jer baca pon dah cukup...

Brblog via BB :)

Image
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Redha itu IKHLAS....Pasrah itu MENYERAH

Image
Assalammualaikum (。◕‿◕。)
Dah tak tahu cemana nak huraikan lagi....semua orang mengatakan aku kuat...kuat??!!...aku sangat lemah...jiwa semakin hari semakin penat...hati semakin rapuh... Setiap hari..setiap saat..aku mohon pada Allah kuatkan la hati aku dalam mengharungi setiap kasih sayang dariNya...Apa yang telah berlaku dalam hidup aku sampai sekarang aku langsung tak dapat terima....Pemberi semangat selalu menasihati aku untuk terima apa yang berlaku..jangan diulangi setiap kesilapan yang telah dilakukan...Namun hati aku masih sama,masih belum kuat untuk terima apa yang berlaku..masih belum cukup untuk aku sisipkan 'redha' dihati aku... Bukan niat aku ingin mempertikaikan takdir Allah..aku Hamba Allah yang lemah dan sangat kerdil disisiNya...kerana sifat seornag manusia yang buatkan aku mempertikaikan apa yang telah berlaku..Tidak pernah terlintas dihati aku untuk menyalahkan Allah atas apa yang berlaku...Aku percaya setiap kejadian ada hikmah yang tersembunyi namun di hati ke…