Posts

Showing posts from July, 2012

Syukur

Image
Assalammualaikum   ◕‿♥ Alhamdulillah Ya Allah... #walaupun jawapan masih belum pasti...saya bersyukur diberi peluang sekali lagi...amin

Kata-kata

Image
Assalammualaikum   ◕‿♥
Meh...meh...baca hihi.... saya nak share sesuatu yang saya dapatkan dalam facebook kwn2 FB saya... Saya suka la bait-bait ayat nie hihi....
Menangis dan bersedih bknlah bererti kita hilang harapan.....
jauh skali utk menjadikan kita rasa putus asa dgn Rahmat Allah....
Sesekali menangis..hati kita akn bangkit sedar bahawa kekecewaan bukan penghalang kebahagiaaan.
Sesekali menangis... jiwa kita di didik dgn indahnya Sabar dan Redha...

Sesekali menangis....percayalah..bukan Allah tidak tahu deritanya hidupmu..retaknya hatimu..tapi mungkin itulah yg Dia mahukan...kerana Dia tahu hati yg sebeginilah yang selalunya lebih lunak dan mudah untuk dekat dan akrab denganNya.

Setelah kita jatuh dan terluka...bangkitlah semula melangkah..
Namun apabila kita jatuh tersungkur dan sukar utk bangun...percayalah Sinar dan Harapan tetap ada...

KasihNya sentiasa dekat,cuma kita yg selalu alpa dan lalai...
Ketahuilah...bahwa Allah tidak menciptakan sesuatu bencana dan ujian itu dgn si…

Travelog Cinta Abadi ....masa yang berlalu

Image
Assalammualaikum   ◕‿♥


 Firstly thanks to sahabat saya Fidayu sebab pinjamkan buku yang menarik sangat10x hahaha...pulun yoyooooo....siyesly sangat2 menarik..sangat2 menyentuh hati...dengan sejujurnya buku nie jauh berbeza dengan novel cinta cintun yang saya baca...buku nie buat saya terbuai dengan kehidupan indah penulis  Raudzah Roslan..dari seorang kanak-kanak dewasa yang ingin dimanja dan diberi perhatian oleh ibu bapa #seperti kita juga kecik dulu mesti akan buat sesuatu untuk menarik perhatian Mak and Abah kan hihi...# sehingga la ke alam remaja..soal hati dan perasaan,kisah tanggungjawab yang digalas,saat dia perlu berdikari,pemilihan antara tanggungjawab dengan keluarga dan cita-cita...Buku nie buat saya sebak and tersenyum sorang2 hihi...
 ✿✿
Mungkin jalan cerita kehidupan kita tak sama tapi disebalik apa yang berlaku di setiap jalan cerita kita pasti ada sesuatu yang kita dapat belajar dari pengalaman pahit dan manis itu untuk kita terus dan terus meniti kehidupan hari-hari k…

Salam Ramadhan

Image
Assalammualaikum   ◕‿♥

Dah masuk hari ke 4 kita berpuasa hihi...rasanya tak terlambat lagi saya ingin mengucapkan Salam Menyambut bulan Ramdhan...bulan berganda,setiap apa yang kita lakukan akan mendapat balasan berganda...jangan dilupai pahala berganda,dosa pon berganda taw hihi..kan syaitan dah dirantai so apa yang berlaku sekarang adalah nafsu kita yang sediada bermaharajalela dalam diri kita :)

Insyallah...dengan keberkatan bulan Ramdhan nie kita dapat menerangkan hati dan jiwa kita serta melumpuhkan nafsu :) Ingat!!..berpuasa bukan hanya berlapar sahaja, puasa mulut,puasa telinga,puasa tangan,kaki hahaha...

Semoga kita sama-sama peroleh keberkatan di bulan yang mulia ini..amin... :)




Sabda Rasulullah saw: "Barangsiapa yang mendirikan Ramadhan dengan penuh keimanan nescaya diampunkan segala dosa-dosanya yang lalu."

Karma

Image
Assalammualaikum   ◕‿♥


Saya terusik nak menulis cerita saya satu ketika dahulu kala....cmnie la ada satu situasi yang saya hadapi satu ketika dahulu....dalam tajuk cerita saya banyak pelakonnya hihi...Satu ketika dulu,saya pernah dengan keadaan yang agak stress dengan kerja and sikap rakan sekerja so saya meluahkan perasaan di wall facebook saya....(#mustisumabuatbendayangsamakan..kann..)tapi saya tak dak la nak 'sound direct' bagai...yela kita bekerja nie satu tempat..yang takkan kemana pun..alih2 muka tue gak kita akan berjumpa and buat kerja sesama kan...so saya meluahkan dengan cara berlapik..(ayat sopan santun gitu hehehe....) ayat saya tak dituju direct kepada si dia yang saya gelarkan A...ayat umum gitu haaa..contohnya cmnie 'Kalo tak tahu bertanya la...jangan nak salahkan orang je'..tetiba saya dapat citer Si A menangis bagai..subhanallah terkezut gak saya lagipon Si A tak dak akaun FB... dan satu ketika saya didatangi (#curikayatciterhantu) Si B dari jabatan ya…

Selamat Pagi

Image
Assalammualaikum   ◕‿♥
Segala puji bagi Allah yang menghidupkan kami selepas mematikan kami dan kepadaNya kami akan kembali. Mulakan hari anda dengan senyuman  ≧◡≦

Merepek!!....

Image
Assalammualaikum   ◕‿♥
Dah puas aku melayan cite "Dejavu di Kinabalu' & horror movie melayu 'Waris' aisshh....rehat lama so agak kebosanan la menunggu rehat yang panjang nie... dah la jenis susah nak tido siang2 hari nie hehe...kecuali tak sihat la...aminn...demam dah semakin sembuh cuma sakit kepala je yang tak hilang....
Masa nie la mula jahat nak berpikir...kalo ada anak mesti aku excited balik umah main dengan anak...buat makan kat dia and of course masak untuk si dia tersayang hahaha tapi verangan jela kan..haa..tak mo nangis..tak mo hihihi.... #akusunyiagaknya..
Seronok sebenarnya dapat main dengan budak2 nie..aku suka belek jari2 dia yang kecik tue..tapak kaki yang kecil tue..dengan lembik2 kepala dia hahaha...geram aku..part aku paling suka bila baby mula nak betregur sapa yang sepatah apa kita tak faham hihi...seronok melayan sebab kita tak tahu apa dia nak cakap and nak...aissshh aku macam orang sewel dah hahaha...janganla salah anggap, aku cuma suka and sa…

Salam Nifsyu Sya'aban

Assalammualaikum   ◕‿♥ Salam semua...dah lama tak hupdate blog..tersangat la bizi #penatotak
Sempena nifsyu sya'aban (pertengahan bulan sya'aban) Saya NUR MUNIRAH BINTI MOHD ISA memohon ampun dan maaf diatas segala kekalutan dan kesilapan yang telah saya lakukan...Tutup buku lama dan semoga lembaran baru akan dipenuhi dengan perkara yang baik..amin... **Yakinlah setiap yang berlaku ada sesuatu untuk kita =]