Posts

Showing posts from August, 2012

Delete

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Dengan rasa sedih + keciwa hihihi...saya delete "hot post" dalam blog saya nie...hurmm... Dengan rendah dirinya saya memohon ampun dan maaf pada pihak yang terasa hati. Disamping itu, saya MEMAAFKAN hamba allah yang 'menonjolkan' saya hihi.. tima kasih sebab buat saya famous kuikui...xdak maknanya hahaha... Terima kasih pada hamba allah tue sebab prihatin tentang saya...alhamdulillah (>__<)  Alhamdulillah saya juga ada sedikit kekuatan untuk tidak menyimpan sebarang dendam pada hamba allah tue hihi... (berlagakbaikkau!!..) tak dakla tapi sejujurnya hati tak rasa apa-apa hehe...rasa nak maafkan jela...


motip #mahu jadi "ORANG PALING BAHAGIA" lalalala...

Angkuhnya saya

Image
Hari ini saya agak kurang bernasib baik hukhuk....sebab dengan 'kecerdikan' saya...saya membuka kembali memori lama yang saya sendiri berhempas pulas melupakan 'memori' itu....
haaiii...lomahnyer ekau nie moon oiii...mencik aarr.... semakin saya mahu melupakan 'memori' itu, saya akan terus sakitkan hati saya dengan terus mengingati 'memori' tue hurrmm....sejak dari dulu lagi saya suka buat diri saya terus 'sakit'..saya terlalu yakin yang saya mampu untuk mencabar diri saya supaya saya dapat terus melupakan 'memori' itu...

Akhirnya saya tersedar...sangkaan saya salah...apabila saya terus mencabar diri saya rupanya saya menyimpan sifat dendam yang sangat dahsyat...astagfirullahalazim...
Ya Allah, ampunkan hambaMu yang lemah ini..

Saya mula tersedar saat saya mula membaca KATA-KATA NASIHAT ini
Ya Allah, angkuh saya...subhanallah...ampunkan saya Ya Allah kerana terlalu yakin mampu melawan rasa hati ini, sehinggakan saya lupa rasa hati ini mamp…

Salam Aidilfitri

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
hye pembaca blog saya...cewaaahh..macam ada je kihkih...dah masuk 7 syawal baru saya nak update blog nie..apapon masih belum terlambat saya nak mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
Ampun dan maaf saya pinta andai ada tulisan saya yang menguris hati saudara-saudari yang sudi membaca blog saya...maafkan saya andai ada sikap saya buat anda terasa..insyallah saya belajar untuk berubah ke arah lebih baik..Doakan saya yer...

Pada bulan syawal yang mulia kali nie banyak perubahan yang berlaku dalam diri saya...maafkan saya sebab masih tak mampu untuk bertemu dan bersua muka dengan sanak-saudara..Syawal kali nie banyak mengubah diri saya...Insyallah andai Allah izinkan saya bertemu bulan Ramadhan dan Syawal tahun depan, saya akan pastikan saya dapat berhadapan dengan semua orang..Insyallah

Selamat Hari Raya dari saya dan keluarga



BERNIAGA BAZAR AIDILFITRI

Image
haaa...gempaq tak status kat atas...berniaga di bulan puasa hihi
Sebenarnya saya dah mula tolong kawan saya niaga untuk Bazar Aidilfitri dari tahun 2005 *ingat2 lupa "Kawan saya" memang berniaga aksesori pakaian lelaki and ada kedai. Cuma masa tahun dulu2,saja suka2 menikmati kemeriahan apabila nak dekat raya, dia suka berniaga kuih raya, time tue famous kuih raya yang 3bekas RM10,kek 3biji RM10 hihi..
Bila dah malam raya...sangat2 best meriahnya bising lelong kuih raya dari 3bekas RM10 dah jadi 10bekas RM10 hihi...kes nak abiskan kuih..yela kan kuih raya nie masuk dalam kategori "barang tak tahan lama' hihi

Sampai la ke step kami berdua mula niaga baju seluar yang ada di kedai dia Jual t-shirt, jual jeans copycat original levi's gred A siam hihi... Tiap2 tahun tak pernah miss la... *masa tue tak ingat nak amik gambar buat kenangan hihi... Dan sekarang rasanya dah 3 or 4 tahun kami berniaga t-shirt dan jeans  copycat *tiruan original from China dah tak amik dari Thaila…

# Suara Hati 1

Image
Disebabkan mood jiwang yang melanda hati ku ini... Maka terciptalah entri jiwang,cinta sentot di saat ini hukhuk... xdak maknanya... oopss..bermakna hokey!!..
✿✿✿✿✿
see...jiwang je musti timboi bunga2 sentot nie hahaha...

SUARA HATI  (◕‿◕✿)
Ketika melihat kebahagiaan itu, seolah melihat diri sendiri,walaupun berbeza tapi hampir sama rasa hati dan perasaan itu...Terleka dan terbuai dengan kata-kata rindu,sayang dan cinta,bak kata P.Ramlee 'dunia ana yang empunya'..tak dapat diungkapkan betapa indahnya perasaan di ketika itu..Setiap saat mampu tersenyum,setiap saat terasa seolah diberi nafas yang baru...jiwa inginkan belaian,hati inginkan rasa gembira itu... astagfirullahalazim... ampunkan hambaMu ini Ya Allah..
Tersedar dari lamunan, namun semua dah terlambat..jiwa terseksa,diri dihimpit pilu,maruah tercalar,hati terluka,pandangan kosong!!..Subhanallah aku terleka Ya Allah.....pedihnya rasa hati bila diri dilemparkan kata-kata yang mereka tidak mengetahui sejauh mana kebenaran itu…

Panji - Sayap Terluka

Image
Hari nie mood jiwang saya kembali hahaha.... Sapa mau jawab!!...haaa... mood bunga-bunga sentot la pulekk... (✿◠‿◠)
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿ haa..tengok bunga pon dah timboiiii  ✌♫♪˙❤‿❤˙♫♪✌
jom layan lagu peberet saya


Dalam keributan hembusan beliung Terbanglah aku sang camar hina Mencari singgahan andainya kau sudi Menghampar kasih di pantai hati Dah lama kupuja kini jadi nyata Sayang hanya untuk seketika Sayap ku terluka ditimpa bencana Akhirnya diri aku sendiri yang sengsara Ku tahu diri ini bagai menggapai bintang di langit Tersingkir jatuh tiada pernah kau peduli Rapuhnya cinta kita patah terkulai di ranting hampa Pedih terluka tiada siapa yang endahkan Biar derita biar sengsara aku rela Menjadi mangsamu Akanku simpan di nurani ini kenangan antara kita ( hingga akhir nanti oh... ) Kini kan tinggal cinta dan kasihku Umpama pungguk merindu bulan Tak mungkin tercapai hasrat hati ini Biarpun harus ku tunggu seribu tahun lagi

saya dan mereka

Image
Ya Allah, bantulah hati ini memahami, menghayati dan merasai keindahan takdirMu. Jadikanlah aku hamba yang sebenar-sebenarnya hambaMu...  amin  Selamat Pagi blogger'szz :) Diam tak diam dah masuk hari ke 15 kita berpuasa waaahhh.... Tak lama lagi tirai Ramdhan akan berlabuh....baru separuh je tirai nie...alamak rasa tak cukup la...macam2 lagi tak buat..asyik pikir hal donia jer nie....aduhaii... Muhasabah diri perlu nie...tue yang banyak sangat dugaan bulan puasa yang perlu saya lalui... Banyak saya terleka nie... :(  Insyallah baki yang ada saya akan buat yang terbaik...aminn  Doakan yang terbaik untuk saya  >__<y
**** Ya Allah,ampunkan aku dan mereka kerana lalai dengan keasyikan dunia sementaraMu ini.. Ya Allah,kau ikhlaskan lah hatiku untuk memaafkan mereka... Ya Allah, jauhkanlah aku dan mereka dari sifat-sifat yang Engkau keji.. Ya Allah, bersihkanlah hatiku dan hati mereka dari sifat-sifat mazmumah dan hiasilah diri kami dengan sifat-sifat mahmudah... Ya Allah, bu…

Dejavu Di Kinabalu

Image
Satu perkara nak gtaw...saya frust sebab saya #team Ammar hihihi...musti la #team Ammar frust hihi... Sebenarnya dah lama saya tak ikut sangat drama melayu nie tapi tetiba terjatuh ati dengan citer nie.. Nak taw kenapa??sebab ada aqasha hihi Tak der la..nie sebab saya suka jalan ceritanya...sebab berlaku disekeliling kita kan.. #mcmterkenadirisendiri...matakeatastangandibahu :p  Kisah ini bermula dengan
Mengisahkan tentang Nadira (Tiz Zaqyah)  tunangan Bazli (Nazim Othman) yang menghidapi penyakit jantung dan kemudiannya terpaksa menjalani permindahan jantung. Jantung tersebut pula di miliki oleh bekas teman wanita Ammar (Aqasha) yang terkorban dalam kemalangan jalan raya.
Ammar berasa hancur setelah kehilangan cintanya mula membina semula hidupnya dengan khayalan bekas teman wanita sehinggalah dia di pertemukan dengan Nadira.
Ammar yang perasan ada banyak persamaan di antara bekas teman wanitanya dan Nadira. Ammar tidak dapat menolak hakikat yang dia seakan-akan jatuh cinta sekal…
Image
Salam kawan2 blogger saya.. saya minta sangat jasa baik suma dapat berikan email address blog kawan2  atas sebab2 tertentu saya terpaksa private blog saya :(

TRAVELOG IMPIAN ABADI

Image
Ayat diatas dah ditukar hihi....dari rumi kita jawi kan...
Once again thanks a lots to sahabat saya Fidayu sebab dengan baiknya meminjamkan saya sambungan novel TRAVELOG CINTA ABADI masa yang berlalu iaitu . . . . . taraaaa..... .
#tak malukan saya asik pinjam je..beli sendirik la...hihihi.. paling special kat buku nie ada signature Roza Roslan hokeyyy!!..hihi 
Travelog impian abadi itu yang tertulis nie berkisarkan kehidupan Pn.Roza Roslan dia IPT dan bagaimana dia berjumpa dengan Sahabatnya,Kekasihnya dan Imamnya aaiihhh....sangat indah..sangat terbuai jalan cerita cinta mereka :) Sangat menarik dan kagum dengan cara didikan yang dipupuk dan ditanam dalam jiwa mereka..Subhanallah buat saya betul2 kagum...beruntung mereka :) Alhamdulillah saya cuma mengambil masa satu hari jer menghabiskan buku nie yyeeaayy!!..

Haa...kalo nak lagi menarik apa kata u'olss baca plak hihi... psstt... saya pon pinjam je hahaah...
ok jumpa lagik :)