Posts

Showing posts from September, 2012

Resident Evil

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Hari ini teringin nak share cite wayang lak ekeke... hujung minggu ari tue saya g melayan cite Resident Evil : Retribution wif ehemks ♥ nie antara favorite cite saya kalo nak g tengok wayang hahaha... bukan saya tak layan cite tempatan hihi....aaaa sya bukan anti cite tempatan ok...cuma bila saya nak tengok cite wayang tempatan nie saya lebih suka memilih...macam citer seram ke,cintun2 ayu keww..hihi..aksi gangster bagai kew..memey arr!!hihi...yang pasti i ♥  ady putra tengah tunggu nak layan #Aku Terima Nikahnya ehemkss ♥ehh..terlebih sudah...bukan sebab membazir duit ke apa ke tapi kadang-kadang cite tempatan kita nie ntah apa2 je hahaha...  
Dah..dah..jom berbalik ke citer my favorite heroin saya Milla Jovovich..bila tengok aksi dia buat saya verangan nak jadi heroin camtue hahaha...waahhh..heroin kau Jah!!..kau hado!!..ekeke..

Sejak dari siri awal Resident Evil nie kuar tahun 2002 tak silap saya...saya dah mula ikut sebab saya minat cite 'makan orang' nie k…

Merisik & Meminang

Assalammualaikum ◕‿♥

hobi saya suka men'google'...google benda yang tetiba sesaja sesuka haaa...banyak la kau punya sesuka ehh..macam orang tak kijo hahaha...saya google la bab 'adat melayu dalam perkahwinan'
blink ★ (=^‥^=) ★
sebab saya google hurrmm...sengaja nak tahu apa bezanya meminang dengan merisik hihi sebelum ini saya ingatkan sama je...so saya jumpa dalam forum komuniti iluvislam bincangkan soal adat kita la kan  so saya copy berkenaan merisik dan meminang je sebab nak tahu apa perbezaannya hehehe...

Merisik

Adat ini juga dipanggil meninjau atau menengok. Tujuan adat ini dilakukan adalah untuk memastikan bahawa gadis yang dihajati oleh seorang lelaki itu masih belum berpunya. Ini penting, kerana dalam Islam seseorang itu dilarang meminang tunangan orang. Di samping itu, adat ini juga bertujuan untuk menyelidik latar belakang si gadis berkaitan kemahiran rumahtangga, adab sopan, tingkah laku, paras rupa serta pengetahuan agamanya. Lazimnya adat ini akan …

Dosa Fitnah

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Semenjak dua menjak nie macam-macam 'cerita menarik' kisah saya yang saya dengar..Famous kau jah!!...kau ha do??!!
Saya cuma kesiankan mereka yang mereka cipta kisah saya sehingga lah menimbulkan fitnah hurmmm...tapi apakan daya saya, nak menghalang tak mampu apatah lagi menegur...

Bila saya fikirkan setiap 'cerita menarik' tue,saya akui agak terganggu tapi alhamdulillah sahabat-sahabat saya banyak membantu saya untuk lebih positif...mereka tak tahu hal sebenar jadi macam-macam la yang keluar so saya pekakkan telinga jela..◔_◔

Apapon terima kasih sebab mengambil berat hal saya hihi...cuma saya kesian bila mereka buat cerita bukan-bukan maka timbul lah fitnah..semua orang tahu kan..dosa fitnah tue tergolong dalam dosa-dosa besar dan hanya boleh diampunkan sesama manusia hurmm...kalo saya tak ampun cemana???haaa...sapa nak jawab???

Korang penah baca peristiwa fitnah terhadap isteri Rasulullah iaitu Aisyah RA. Jom sesama kita imbau kembali kisah dima…

Kebenaran itu.....

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Arrggghhhh....banyak benda saya nak update...kesibukkan yang melanda buat saya tangguh lagi blog nie...sampaikan ada kisah menarik yang saya lupa lakss adesss!!...nanti saya cuba ingat felan-felan k...
Topik hari ini adalah Kebenaran...waahhh macam cikgu kau Jah!!!.. hurmmm...betul ke bila kita fikir kebenaran itu menyakitkan??huhu...saya tanya so saya jawab la ekeke...tapi andai ada blogger yang sudi bagi pendapat sangat saya alu2kan....
mungkin bagi sesetengah situasi kebenaran itu akan buat kita sakit...akan buat kita merana tapi hikmah disebalik segala kesakitan itu pasti akan buat kita tersenyum kan?? i'm right or wrong?? ini pendapat saya bagi situasi saya la hihi...

Saya ada menyimpan satu memories yang tersimpul rapi cewaahh tersimpul terbelit bagai hahaha....dah setahun asanya benda tue berlalu dan pelbagai persoalan yang sentiasa berlegar dalam fikiran saya and pelbagai rasa yang saya pendam sepanjang satu tahun itu...tapi sekarang alhamdulillah say…

11 September 2012 bersamaan 24 Syawal 1433H

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Happy bufday to ME....epy bufday to ME...yeaay saya suka ♥♥
Pada 11 September 2012 maka dengan rasminya saya berumur 28 tahun hihi...
bila orang tanya baru la leh jawab 28 hihi...alhamdulillah semakin 'muda' saya
(•̪●)=ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿ ̿””  *matadiatastangandibahu*

 Alhamdulillah...aku bersyukur padamu Ya Allah kerana engkau masih beri peluang untuk aku terus bernafas di bumi ciptaanMu.Setiap manis,pahit & perit dugaanMu adalah anugerah terindah dalam hidupku. (✿◠‿◠)

Syukur alhamdulillah murah rezeki saya bufday kali nie sebab kedua-dua BOS saya belanja makan pizza yeaay!! hihi... hepy banget..tapi yang paling hepy gak ramai yang wish bufday saya kat sms, kat FB...terima kasih tak terhingga kepada keluarga saya, gojes gurls, BFF dan sekalian sahabat saya yang wish bufday dan mendoakan saya...saya juga mendoakan kalian semua diberi kesihatan yang baik dan diberkati Allah dunia dan akhirat. Semoga silaturrahim antara kita berkekalan dunia dan akhirat.

Tetap..Penetapan..Tetapan...Menetapkan LOL

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Sebenarnya saya shame-shame nak bercerita kuikui...gedikss!!...tapi normal la saya suka berceloteh panjang hahaha...so sila baca and jangan nak menyampah sangat hihi...sebab ini moment indah saya waaahh...paksa kau Jah!!..
Alhamdulillah, dengan izin Allah....tarikh 3 September 2012 saya telah ditetapkan untuk jawatan "Juruteknik Komputer FT17" di Majlis Perbandaran Kangar, Perlis so sekarang bermula la saat-saat menunggu 'confirm' and kwsp lalalala...kuikui...
Bermula tahun 2004 sehingga 2006 mula bekerja di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perlis as a Operator Mesin Pemprosesan Data secara sambilan dan detik akhir tahun 2006 berhenti kerja dan bermula la dengan kerjaya baru as a Administrator Assistant  TETAP di PDCC, Penang dan hanya sempat 8 bulan saja saya bekerja kat situ dan mengharungi saat ..sewel..|◔◡◉| berhenti kerja kerana dapat sambung belajar tapi sekerat jalan jugak sebab apa!!..sebab huh...malas nak ingat la moment yang buat saya te…

Love at Cameron Higland

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Hye kita berjumpa kembali kihkih...nampak sangat banyak benda nak bercerita...minta maaf sebab saya nie ada penyakit T bukan M naaaa...penyakit 'TANGGUH' hahaha...

nampak tak tajuk love ataih nunn hihi....✿✿ timbul once again munge sentot nie hahaha...

✿✿✿✿
musim cuti merdeka baru-baru nie saya ikut family gathering my BFF + my ♥...thankx a lot's to 'family kesayangan' (ehemkss (●´ω`●) hukhuk..) ajak saya join sekali...sebenernya saya bimbang sangat, takut masing-masing tak selesa dengan kehadiran saya... tapi ♥♥ alhamdulillah and terima kasih sangat2...love them la ♥

jom layan picca kami ber'hepy' bersama


banyak lagi moment indah semasa percutian nie...picca akan bercerita selepas ini hihi...tungguuuu!!..
*moment paling besh sekali...seminggu masam muka pastue senyummmmmm lalala...

 * apapon saya hepy banget..dapat bawa balik 'strawberry' yang banyak untuk momy buat juice original hihi.. and bawa balik jeruk 'strawbe…

Jamuan Raya Aidilfitri

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

 Hye kawan2,camner sambutan raya tahun nie??mesti banyak open house and Jamuan Raya kan hehehe...tak terkecuali office saya, pada 30 Ogos 2012 kami semua kakitangan bergotong-royong masak sendiri lauk-pauk untuk jamuan kami...
tak silap saya dah 2 tahun office kami tak buat 'open office' hihi..bukan open house ekeke...tahun dulu setiap kali jamuan raya, setiap jabatan diberi tugasan masing-masing untuk sediakan makanan untuk semua rakyat jelata negeri saya cewwwaahh...
tapi sekarang masa untuk kami plak beraya sesama kami hehehe...best taw, gotong-royong memasak nie..meriah macam kenduri kawin hihi...semua terlibat and alhamdulillah jam 12.00 tengahari makanan siap terhidang...sambil makan sambil dialunkan nyanyi dari penyanyi pejabat a.k.a penyanyi  Perlis yang famous amourr gitu...my gojes jugak yang kami gelarkan 'kakak' tak kira tua muda semua gelarkan dia kakak hihi...sebab apa eden pon tak tahu hihi...

haa..jom layan pic la..senang bercerita …