Posts

Showing posts from October, 2012

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Tak terlambat lagi saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha untuk keluarga dan sahabat handai sesama Islam...
Alhamdulillah tahun nie mak abah buat korban and kumpul sekali dengan adik mak saya #kira pakngah dan makngah saya la...kami buat semua 5 bahagian..kumpul saudara mara and kawan-kawan berkongsi sesama merasai ibadah korban nie..Alhamdulillah mak abah bakal menunggang lembu nanti..aminn seperti cite sahabat saya fidayu hurmm..tersenyum saya..
Insyallah saya nak buat untuk saya plak nanti ^__^

Untuk 3 hari

Image
Assalammualaikum  (╥_╥)


Semalam saya cuti hihi...cuti sendiri...kepala saya sakit sangat maybe kepenatan hihi..
penat membeli belah barangan hantaran ^_^
Dalam sakit-sakit tue sempat lagi saya melayan citer 'untuk tiga hari'
best la cite nie tapi siyesly menusuk kalbu saya hahaha...sentap wooo..nengok cite nie..
best banget cite nie and baru saya tahu citer nie di adaptasikan dari novel Ahadiat Akashah
Tiga Hari dan sambungan Tiga Hari Kemudian kira ala-ala Ombak Wendu la kan..

 kelainan citer nie kita dapat faham salah satu bab dalam #kursus perkahwinan hihi...
so tak yah conteng-conteng kertas lagi hihi...

Menghitung Hari #Preparation 1

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Diam tak diam kurang sebulan saya memegang title 'tunangan akmal' angka paling tepat 26hari ^__^ Alhamdulillah...sekali lagi saya merasai manisnya saat itu....
Oppss...sebelum terlupa 20 hari lagi saya akan bakal bergelar 'isteri akmal' dengan izin-Nya..aminn
Sebenarnya sehingga ke hari ini saya tak percaya akan bakal kembali bergelar 'wifey'  :')
Wifey kepada sahabat baik saya...alhamdulillah....
jom nak cite pasal persiapan akad nikah saya 15.11.2012 nie hihi...dalam kategori bersederhana and vasss gitu haa...hihi

siyesly 1st thing baju nikah saya, saya dah jatuh hati dengan pattern nie..


tapi...terkuburnya impian saya sebab....tailor tak pandai nak buat....tailor yang lain suma dah full hukhuk...
maka dengan keterpaksaan dan ketidak kisahan hihi...saya dengan tailor sesama design baju yang lain hihi..haaa yang tue suprisee...lepas raya haji insyallah kita tengok hasilnya :)

2nd lak...saya dok pikior punya pikioq hehehe...pasal veil…

Cinta itu milik kita

Image
Assalammualaikum ◕‿♥


u'olzz musti layan citer nie kan hihi....cite dah lama tapi bagi saya cite nie ada keistimewaannya yang tersendiri hehe..para pelakonnya terdiri dari encem boy SHAHEIZY SAM #auuchh...dan si cantik manis LISA SURIHANI heheh...tapi yang paling menarik hati musti la cik kecik molek MIA SARA NASUHA ^__^
Dalam banyak-banyak filem melayu, filem nie la yang buat saya sangat tersentuh hihi...berulang kali saya layan,saya masih ber'hujan airmata' hahaha...sehingga ke saat ini saya suka layan lagu tema citer nie "Cinta itu Milik Kita nyanyian Dakmie"...suara tuan empunya ost sekali lagi nie benar-benar buat saya terbuai dalam cerita nie hahaha...saya suka kebanyakkan lagu-lagu dia hihi...nak tau apalagi lagu dia hihi...sila google dalam youtube ehh...dengar semua lagu dia pasti tidak kecewa.... ^__^

meh saya nak citer serba sikit pasal cite nie...

Berkisarkan tentangi ARMAN (Shaheizy Sam) yang percaya dirinya mengidap autisme. Namun realiti sebenarnya bak…

Darah Manis

Assalammualaikum ◕‿♥
Kadang-kadang berdiam diri itu lebih baik..no..no...no...#ala2 egois sikit..
jangan salah sangka mengalah bukan bererti kalah okey....cuma bila kita dalam keadaan sekeliling yang memaksa dan situasi yang sangat meletihkan...kita akan ambil pendekatan yang mudah iaitu berdiam diri #tapi kadang2 dah macam makan hati lak ??!!...lebih baik pujuk hati sendirik :( bila dah banyak pujuk hati sendiri, saya dah tak ingat macam mana nak berdiam diri hukhuk.....

Kalau sebut dugaan dalam alam 'darah manis' nie yela kot...ada je benda makan hati sensorang nie..kadang-kadang rasa macam dah menyampah arrggghhh....dengan 'dia' saya belajar erti sabar dan kurang sabar hurmmm... :(

Sejak 2menjak nie saya agak hilang pedoman sikit adess!!...mungkin saya nak orang memahami keadaan saya #melampaukan..
Saya faham bukan semua orang dapat menerima dan memahami keadaan kita...tapi saya sedih...sedih bila saya dalam keadaan marah and stress sampai je umah terus saya masuk …

keliru!!!...

Image
Assalammualaikum ◕‿♥ Rasa macam dah lama sangat tak 'hupdate' blog nie...tak meluah perasaan...tak jiwa kacau..tak jiwang carrot hahaha....busy dengan kije yang berlambak nie...busy dengan 'inspektorat' keselamatan datang office...uwaaa....kije manyak!!...fenin... Sebenarnya paling serabut pikir hari-hari bahagia saya yang mendatang nie cewaaahh.... Suma saya tak ready lagi...saya cari design baju akad nikah...cari design pelamin yang simple and menjimatkan hahaha...kedek** tak??ekekke....alaaaa...jangan la cakap saya cengitu!!!...saya cuma seorang yang mahu berjimat cermat feeeuuhhh...susah wooo...nak sebut jimat cermat nie ekekek...paling dasat lagi...saya tak hantar borang kebenaran berkahwin!!...uwaaa....maakkkk!!!.. okla sok saya sambung lagi bleh tak???keserabotan kemelandaan.. sekian,dimaklumkan.....

Kehilangan

Image
Assalammualaikum ◕‿♥


saat ini rasa itu kembali lagi....
.
.
.
.
.

Sekali lagi....

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Alhamdulillah sekali lagi dengan izin ALLAH swt saya bergelar 'tunangan orang' Terima kasih mak dan abah kerana mengizinkan saya sekali lagi mengharungi 'kehidupan' ini...maafkan saya andai pertalian ini tidak disenangi sesetengah pihak...saya manusia biasa, izinkan sekali lagi saya mengharungi kehidupan ini...cerita lama akan terus menjadi kenangan,pengalaman dan pengajaran untuk saya terus mengharungi kehidupan ini..
30 September 2012 ----> Bermulanya satu langkah pertama antara saya dan akmal ♥ Doakan perhubungan kami sehingga ke langkah seterusnya...



ini AKMAL saya

Persahabatan Kami

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Saya kerinduan sebenarnya...rindu semua benda dalam kehidupan saya hihi...
Bila ber'gosip' saya mesti akan cakap 'andai dapat saya undurkan masa.......'hehe...  
Salah satunya, saya windukan zaman sekolah hehe...Sekolah Agama Al-Islahiah Behor Mali, Perlis hihi...kenangan banyak's sangat...kenangan bersama BFF tersayang Qalillah, Syamiiza, Siti Zanariah, Nur Haliza, Biziamarni, Nurul Hidayah and ramai lagi la hehe...bila saya ingat kembali waktu nakal dulu...saya rindu sangat hehe...dulu saya and the geng nie degil...hahaha...dah pakai tudung labuh tak nak lipat tepi tudung hihi...tak nak kancing tangan baju cekak....mesti nak berlipat je..bila ada 'spotcheck' masa perhimpunan kelam kabut la..kelam kabut pinjam pin tudung..dulu wajib lipat tudung tepi kat tepi pipi tue dengan pin sekali..pastue kena check kuku...pe'el kami suka simpan kuku haha.....pastinya suma kantoi hahaha...bayangkan kitaorang penah buat pe'el tak bawa pin tud…