Posts

Showing posts from November, 2012

Saya Kaya

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Alhamdulillah kalo ditanya perasaan saya sekarang...
Saya sangat KAYA hehehe...KAYA dengan rasa BAHAGIA dan SYUKUR kerana masih bernafas di bumi Allah ini dan juga bersyukur kerana masih berpeluang menikmati bahagia...

Ya!!...saya pilih untuk bahagia...saya berusaha untuk bahagia..insyallah dengan izin-Nya.
Sejujurnya saya BAHAGIA...
Terima Kasih Ya Allah......


DIY kad kahwin-Preparation 4

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Wahhh...bertali air liur nie kalo bercerita hahaha... ini kes design kad kahwin plak...incik hubby gtaw saya nak lain dari yang lain... aduhai...macam2 jenis kad saya google..dasat ehh sekarang ada wat pasport,tiket flight and macam2 la...dan dalam keadaan tengah perah otak nak design apa lagi la kad yang pelik tapi mudah hahaha...nak mudah aja kau nie haaa...!! tetiba kawan lama saya kawin and dia design sendiri kad kahwin ala2 tiket flight MAS...dengan jalan mudahnya jeng..jeng..jeng....saya gtaw kawan yang saya nak amik design dia and just tukar profile dalam tue je ekeke....kawan saya nie ok je heehe...
Maka dengan hepinya saya gtaw incik hubby yang design kad kahwin dah ada...bila saya tunjuk kat dia,bleh dengan slumber 'bear' dia kata okla...aduhhh..incik hubby bikin saya fening uwaaaaa.... 2 3hari lepas tue incik hubby bagi saya banner design ini . . . gulllpsss!!....saya terkedu..bior benar incik hubby nie....i have no choice so dengan gigihnya sa…

DIY baju akad nikah-Preparation 3

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

haa...hari nie nak hupdate kes baju akad nikah plak...entry lepas saya ada cite baju idaman akad nikah dengan style tudung 'irma hasmie' hehehe.. 'PREPARATION 1'
meh tengok design baju saya hehehe....tapi biasa je ekeke...
taraaa...
.
.
.

saya buat baju kurung moden,cekak di tangan dan kain wat design ombak2 wendu hehehe...simple je hihi...leh pakai lagi lepas nie..makan kenduri ke dinner ke cewwaahh....border lace di bawah baju and tangan baju saya beli online di fb BORDER LACE SWEET ...bunga2 tue saya beli kat rainbow arau...saya jahit sendiwiii ooo....aa..aa...bukan pakai gam or mesin jahit okeyy....jahit jelujur besaq hahaha...tangan cekak tue pun saya tampal hahaha....gigih!! hahaha...alhamdulillah menjadi baju saya...

bab tudung plak haaa...kan saya nak pakai tudung ala2 irma hasmie tue hehehe...dengan gigihnya saya buat gak ekeke...tapi saya tak sempat amik pic close up cara saya buat hehee...saya hentam je hehe...tgk pic naa...

saya jahit …

15Nov2012 - Part 1

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
 Alhamdulillah...sebenarnya tak terungkap rasa syukur saya pada Allah swt dengan rahmat kurniaanNya pada saya...Sekali lagi, dengan izinNya saya dapat merasai kegembiraan bergelar 'isteri'...saya sangat2 bersyukur...sudah seminggu saya merasai nikmat dunia ini...
Suami, sahabat saya yang sentiasa di sisi saya,sentiasa berada di belakang saya..bertahan dengan apa jua yang berlaku..terima kasih 'suami' kerana masih sudi untuk bertahan dan menerima saya kembali. Kisah kami panjang hehehe...namun biarlah semua kisah itu jadi kenangan dan kami simpan rapi untuk kami meneruskan langkah kami ke masa yang akan datang...cewahh..#nukilan untuk suami ekeke...paling saya suka sampai saat ini,suami selalu cakap macam tak percaya la kami dapat bersama,seronok betoi ada peneman nie,rugi tak kahwin awal hahaha...hubby saya nie manja sikit orangnya hahaha...terkezut tengok dia hepy bila saya balik rumah makan tengahari hehee...macam2 ekeke...tapi tue la yang buat …

DIY Bunga Pahar Tissue Paper-Preparation 2

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
hai kawan-2 hehehe..dah lama saya tak berkongsi cerita nie hehehe..kewinduan tapi tidak berkesempatan hehee...jom layan cite saya..
Alhamdulillah pada 15 November 2012,saya selamat di'ijab kabulkan' dengan suami saya hehehe...suami haaa...saya nak share semua rasa saya kat sini hehee...

Kita bermula dengan DIY cewaaahh...perkahwinan kali ini banyak yang saya DIY hehee...dari baju hingga la ke bunga pahar...dalam sejarah ekeke..*walhal simple je majlis saya sebab saya wat akad nikah je and kenduri kecik2...
Sebelum nie apapon saya nak membeli je...mudah,jimat masa and tenaga ekeke...malas toi!!..tapi untuk kali ini tetiba saya rasa semangat sangat nak buat sendiri...Sebenarnya saya sendiri tak percaya yang saya dah berjaya buat bunga pahar sendiri and deco baju akad nikah..alhamdulillah sumanya berjaya dengan bantuan keluarga saya dan sahabat-2 kesayangan saya dan incik hubby...

Cemana tercetus idea bunga pahar nie meh saya nak share hehe..memula saya seb…