Posts

Showing posts from January, 2013

Kisah Ikan Masak Tiga Rasa

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Ahad lepas selepas berpoya2 di Pulau Payar
saya me'rajin'kan diri hehee...masak untuk incik suami and abah tersayang
belek punya belek...saya tengok ada lebihan ikan siakap and temenung  #ikan kembong so menung punya menung...saya teringin nak buat 'ikan tiga rasa ala thai' apalagi..en.google kan ada hehee...khidmat en.google diperlukan..

1st google terus saya jumpa blog akak FauziahSamad
#resepinya sila klik SINI
Saya suka sebab simple hahaa...barang mentah kat rumah saya pun kebetulan terhad..
so saya ikut seperti menu akak and yang mana tak ada saya hentam aje ekeke..
sos tomato xdak saya gantikan dengan buah tomato..
bunga kantan tak dak so saya letak banyak2 sos thai hihi...

alhamdulillah menjadi gak
tapi no picca!!....
aisey...nyesal saya tak amik sebab saya merajuk dengan incik hubby
tengah semangat masak..dia keluar nak g niaga burger :(
tak sempat makan #mood merajuk!!!..
so malas nak amik picca...merajuk!!!! grrrrr....
tapi abah makan…

Tak rindu laut dah ♥

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Salam Monday bluesssss hehehe... Hari nie mood keja ke laut....status pun laut gak haha...
semalam seharian badan asa letih sangat2.. Mungkin terkezut dengan acara percutian saya yang menjadik..yeayy!! alhamdulillah akhirnya termakbul gak impian saya nak ke Pulau Payar and ber'snorkeling'

Esok saya share picca saya kat sana k... Yang pastinya....saya suka...sangat2 suka... 1st time saya belajar 'snorkeling' and buat hubby jatuh cinta dengan aktiviti 'snorkeling'..


Rindu Laut

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Bulan januari nie baru ada 2 entry yang saya update hehee...dah macam tak dak idea je dia nie..cemana la nak jadi blogger berjaya hahaha... #angan2 tinggi kau!!..

Tetiba je,tetiap hari saya suka blogwalking hehe...suka baca cerita2 blog yang saya follow..
seronotnya baca cite diorang jalan2 hehe...
paling verangan saya simpan impian...impian nak ke tempat2 tue jugak hahaha....
yang terdekat nie saya teringin nak ke
.
.
.
.
Pulau Payar
haa....nie prcutian budget saya..honeymoon wat kali ke2 #kerja keras hahaha...woottt..woottt...
yang 1st dulu saya ke hatyai ^__^

Saya suka pantai...sangat2 suka...
tapi.... tengah tunggu kata akhir dari incik hubby hukhuk...





Image
Assalammualaikum ◕‿♥











*ini yang perlu saya ada  ♥

Entry EMO...

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Sepatutnya entry terbaru saya hepi2...nak share picca resepsi saya tapi semenjak 2 menjak nie kenapa ehh...muncul je mesej2 yang buat saya perlu pikir...pikir dan mengingati kisah2 dulu....
  Mesej2 tue buat kehidupan saya semak!!...
Sejujurnya tidak pernah terniat dihati nak membenci atau menjadi orang yang tidak redha dengan segala ketentuan Allah swt...tapi mesej2 tue buat saya rasa menyesal....seumur hidup saya,saya menyesal sebab melangkah ke arah itu..menyesal dengan segala yang terjadi...
Subhanallah...

Saya penat!!...saya penat sangat2..dalam saya menikmati secebis kegembiraan yang Allah kurniakan pada saya...saya terpaksa menyembunyikan perasaan marah dan kecik hati untuk segala kebencian orang pada perbuatan saya..saya pendamkan segala rasa...saya berusaha untuk abaikan setiap kata2 dan perilaku manusia disekeliling saya...namun ada masanya saya kalah..kalah dengan situasi...

Mereka mudah menilai kerana mereka bukan di situasi saya namun siapala saya ju…

New Year Early and Late :p

Image
Assalammualaikum ◕‿♥  Sedih sebenarnya bila tengok entry awal tahun 2013 masih kosong...
kosong..kosong...kosonggggg *najwa latip tlg nyanyi...
Busy dengan hal duniawi hihi...kije!!..kije!!.. tapi
.
.


Tak lambat lagi rasanya saya nak mengucapkan "Selamat Tahun Baru"
Doakan yang baik2 yer untuk tahun ini... :)


Kejadian* terindah dalam hidup saya untuk tahun baru kali ini
1 Muharram 1434H
:p tengok sampai kemu naaa hahaha....


8 Safar 1434H
nanti saya share pic resepsi saya lak...
sekali lagikk...
tengok sampai jemu...muaahhahaha..
saya tak jemu hahaha...

^__^