Posts

Showing posts from March, 2013

Impian Guangzhou

Assalammualaikum ◕‿♥ hai semua :) sunyi sepi je blog saya kan... tak sempat berserawang lagi kot nooo hehe... berhabuk je nie ekeke... apa saya nak share ehh... haaa...saya nak share impian saya dan suami nak menjejak kaki ke Guangzhou, China Inshaa Allah bulan 4 nie suami bakal mencari pengalaman di sana.. Doakan yer... saya nie paranoid sikit haha...ikutkan tak mau bercerita takut tak jadi tapi tiket pun sudah book, deposit pun dah bayar, pasport pun dah buat and sekarang tengah tunggu visa.. inshaa allah andai Allah izinkan pasti suami dapat ke sana :) tapi...... suami and kawan dia jer yang g... saya ditinggalkan uwaaaaa....nak ikot!!!... saya tak ikut sebab nie rancangan kawan suami...so dia nak bawa suami ke sana and suma dia support soooo...orang mengantok disorongkan bantal laaa hehe... suami saya g trip dengan pemborong berjaya  kak elly dan encik win jap....jap... nak cite 1st saya jumpa blog kak elly nie.. masa simpan impian tue saya pon google la trip ke guangzhou,pemboro…

Kabhi Alvida Naa Kehna

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
tajuk tue bollywood sangat kan...hahaha saya peminat bollywood sangat well i', universal ok bollywood,malaywood,hollywood,tamilwood,filipinawood, and segala wood yang ada la hehehe apa cite yang best semua saya layan hahaha... saya jugak peminat citer 'barbie' :p hubby selalu terkezut sebab isterinya boleh je layan citer barbie tue mengalahkan anak sedara dia :p
ala sekali sekala dalam cerita verangan cantik #realiti huh**


ok saja nak share pasal cite nie
well favorite film me and my bff hehehe...kami layan nangis teresak-esak oke haha
apa kess!! kes #syhhhhhh....adala...
sebab cerita nie logik...
berlaku disekeliling kita..walaupun kita berlainan agama tapi
bagi kesalahan itu dosanya tetap sama 'dosa besar'...
feuhhh....peluh kot bila baca hukum penzina
membuat hati menjadi gelap dan menghilangkan sinarnya
Subhanallah...

Saya suka jalan cerita ini...setiap kesalahan yang dilakukan pasti dan tetap ada balasannya..
Allah itu adil kan..
sepert…

Kiblat, Akhirat, Aurat dan Sahabat

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Topik breakfast sahabat-sahabat goje's ku semalam Kiblat, Akhirat dan penutupnya AURAT..

Saya mula buka cerita berkenaan keraguan arah kiblat yang berubah di pejabat saya, seorang sahabat saya pun terangkan yang dia pernah mendengar berkenaan perubahan kiblat disebabkan bencana besar tsunami dan gempa bumi di Malaysia. Baru saya teringat, tak silap saya sama ada tahun lepas or tahun satu lagi ada pemberitahuan melihat matahari untuk menentukan perubahan kiblat. Saya pun tak berapa pasti sangat. Sambil-sambil tue kami mengomel, kiblat dah semakin berubah takut bila matahari timbul di tempat tenggelamnnya SUBHANALLAH....maka tertutup la pintu taubat :( ..

Masa tue masing-masing mula buka cerita, suami-suami gojes pun dah mula buat permintaan minta tak payah lagi buat baju kurung moden, yang ketat tue semakin di longgar kan, permintaan pakai tudung labuh pun ada, anak yang dah besar-besar pun mula malu bila ibu berpakaian rugged sikit hehe.....so masa tue suma d…

Selamat Hari Lahir Suami 3+1

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Pada 7 Mac 2013 yang lepas, kali pertama saya menyambut meriah bufday suami tersayang
incik Akmal bin Mokhtar ♥ dah 34 tahun umur suami saya....

pikir punya pikir...apala nak suprise kat suami nie
so dengan budget yang ada...
saya decide nak beli ice cream cake, satay and mee mamak yang famous di Perlis hihi...
 haaa...bukan penang ja ada mee mamak naa...sini pon ada..

Tepat jam 5 petang terus saya g kedai cake, dah dapat cake yang saya nak
baru la saya kol adik ipar yang bongsu minta tolong bagitahu adik-beradik yang lain
and kebetulan adik ipar bongsu free so ajak teman saya g beli satay kat mata ayer
#jauh bebenor tapi sedappp hihi...
nak rasa ehh...mai3 sini nanti saya bawakan

lepas order satay saya patah balik kangar sebab risau nanti habis mee mamak tue
udah beli mee mamak saya ke mata ayer amik satay yang saya order and balik rumah hehe...
walaupun banyak situasi yang p mai...p mai... haaa...
tak kisah la setahun sekali kann...lagipun Perlis je haa...bukan…

Tutorial : letak widget instagram kat blog

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Wahhh...tetiba je kan hihi....entry tutorial plak tue hehe...
nampak tak widget baru kat blog saya #perasanlagi

widget instagram
jom belajar and letak sesama ^__^
step 1 : Memula ampa a.k.a korang kena daftar dulu katfollowgram nie
sesapa yang dah ada akaun instagram boleh sign in guna akaun instagram je yang tak ada plak if ampa pakai hp android,iphone or yang ada apps instagram nie daftar dulu k...lepas tue boleh la letak widget nie kat blog =]
step ke2 :
Untuk Template Designer : 1. blogger > Layout > Add a gadget > html/ Javascript 2. Copy code bawah ini 3. Ubah id_instagram dengan id akaun instagram ampa 4. Paste di ruangan HTML/JavaScript tadi k 5. Save <center><iframe src="http://widget.stagram.com/in/id_instagram?s=100&w=2&h=2&b=1&p=5" allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" style="border:none;overflow:hidden;width:230px; height: 227px" ></iframe&…

PMS time!!!...

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
mood kelaut...oii...kelauttt... PMS days a.k.a Premenstrual Syndrome
udah 2 hari, saya datang kije dalam situasi yang mencabar hehe.. mata asa nak pejam je..tak mo buka... tabiat paling buruk bila PMS # asik asa nak tido je... #sakit kepala #sakit perut # moody # boooo layan # tabiat makan yang berkurangan!!!... oh My??!! # berat mulut # emo je...jap sedih,jap epy..time nie la mudah je nanges # cepat terasa #kuat merajuk...sangat kuat ok!!..   tak suka dengan diri sendiri dikala bulan mengambang :p

ini baru gejala PMS bukan lagi gejala mengandung huhu...  #takblehblahtakutkandirisendiri :p
Saya mengantok :( saya nak tidooooooooo
tapi paling best, time nie ada tabiat dengar lagu jiwang kihkih.. kau hado??!! tabiat perasan sendiri bila suka baca semula semua post dalam blog saya sendiri haha... nasib baik ada perasaan perasan ini okey... sebab baru tahu yang esok, 7 Mac 2013 cukup setahun blog saya beroperasi cewaahh!! unbelievable!! tapi paling special...same…

Qasidah Ya Hanana dan Qasidah Burdah

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Halwa telinga di petang hari ^__^

 Qasidah Ya Hanana


~Betapa Beruntungnya Kami

 haaa....siap lirik lagi...
jom3 kita hafal sementara menunggu masa nak balik kije hihi...

Ini qasidah kedua yang saya suka dengar hihi...
sebelum nie saya suka beno dengar qasidah burdah (selawat)
versi ost 7 petala cinta
~mendamaikan.........


#sejuk hati ♥

Tunggula bila moon ada anak nanti

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Saya selalu dengar orang cakap macam nie dengan saya...
Motif?? hehehe....sebab saya tak ada anak lagi...
hurmm....bukan rezeki saya lagi :)
positifnya saya :p
hidup kena positif kan.... :p
dengan izinNya saya pun akan rasainya... in sha allah..aminn
#pujukhatisendiri

Bukan saya kecik hati cuma tersentak jer kenapa ehhh...perlu cakap cmtue??
saya pun ada keinginan yang sama gak, saya nak jugak rasa perut besar,jaga anak,main dengan anak,rindu anak especially bila dengar kawan-kawan cite balik rumah hilang penat kerja tengok muka anak...saya nak jugak rasa anak sakit, kita pun cuti sakit, saya nak gak rasa bleh bagi alasan cuti sebab anak.suma saya nak....janganla cakap 'tunggula bila moon ada anak nanti'
saya masih faham apa yang ibu-ibu rasa walaupun saya tak ada anak.. :)

saya seorang anak dan saya ada ibu..saya ada abang dan adik-adik..
alhamdulillah...ibu saya membesarkan abang,saya dan adik-adik cukup sempurna.
Saya melihat macam mana pengorbanan MAK…

Ku Yakin Berlaku

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Saya nie jenis melayan cerita kat youtube...
kebetulan satu hari nie saya tengok da satu cerita tajuk "Ku Yakin Berlaku"
feedback yang saya baca sangat menarik, ramai-ramai mengatakan ini salah satu cerita islamik yang terbaik
tanpa pengaruh yang jahat, tidak bersentuhan tapi lakonan Airis Yasmin dan Pierre Andre menjadi.

Best jugak cerita nie :)
Banyak nasihat dan pengajaran yang kita dapat belajar dan ambil





sinopsis cerita ini yang saya copy aje...tak mau ulas panjang-panjang lagi hihihi...
sebab tak tertulis apa yang tersurat dan tersirat ♥

Shila punya sejarah lampau yang panjang. Pertemuannya dengan Ustaz Arif telah berjaya meluruskan jalan bengkang bengkok dan menerangkan gelap suasana kehidupan Shila.Pernikahan berlangsung di London. Bila pulang ke tanahair, Ibu Arif, Mak Munah yang kecewa kerana Arif tidak memilih pilihannya, Farida sebagai menantu, menyambut dingin kehadiran Shila dalam keluarga mereka.Pelbagai dugaan mesti dilalui Shila da…