Posts

Showing posts from April, 2013

Iron Man 3

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
haa...hari nie nak review pasal cite "Iron Man 3" yang saya tengok semalam
bulanbintang saya bagi kat ironman 3 kali nie hihi...
sangat best!! arghhh....
sampaikan suami tengok muka saya 2 3 kali dalam panggung wayang tue hahaha....mana taknya sampai tak bergerak, langsung tak mengadu sejuk ke kebas kaki la apala hahaha...
camne ehhh saya nak buat sinopsis cerita...
panjang arrr....g la tengok hehe...rugi taw tak tengok...
mehh...saya share trailer dan sedikit sinopsis
Bermula dengan konfliks dalaman Tony Stark yang trauma dengan kejadian di New York dan dalam masa yang sama melindungi kekasih hatinya Pepper Pots
Stark yang tidak pernah tido nyenyak mengisikan masa tersebut dengan menguji kaji dan mempertingkatkan keupayaan robot IRONMAN.
Ironman 3 kali ini mengimbas kembali pada tahun 1999, di zaman keangkuhan, kaki perempuan dan sikap sambil lewa Tony Stark yang tanpa sedarnya telah mencipta musuh yang berbahaya.
dengn sikap buruknya itu tanpa sedar T…

Selamat Pagi

Image
Assalammualaikum ◕‿♥ Selamat Pagiiiii  Mulakan pagi anda dengan Bismillahirohmanirohim Senyummmm :) Akhiri dengan Alhamdulillah... pernah tak sahabat2 jahat mata sikit masa drive nak g kije pagi2 hehehe... pagi nie saya gerak awal pagi ke tempat kerja sebab nak hantarkan baju kerja kat mak mak g tido umah abang jagakan dua anak sedara saya yang comel tue hehe.. entah kenapala mata saya jahat sangat pagi nie... saya buka tingkap wahhh...nikmati angin sejuk pagi2 alhamdulillah...masih diizinkan Allah swt menikmati pagi hari ini jalan yang sesak dan slow jer dengan budak-budak sekolah berebut melintas nak masuk sekolah, bila tengok kiri kanan... ternampak la pemandu yang mungkin drive dari jauh nak ke tempat kerja muka pun nampak mengantuk letih je...berkali-kali menguap dalam kereta.. yang memecut laju...berdesup bagai tapi sampai traffic light merah..berhenti jugak hihi... yang tersenyum tersengih sorang2 dalam kereta hihi.. 'mesti dengar radio yang sama jugak nie' hihi saya…

Kisah Ayah dan Salem

Image
Assalammualaikum ◕‿♥ tetiba petang tadi 'terlayan' video nie.. best :) Subhanallah...

Kembalinya Abah Kesayangan Saya......

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Saya masih tidak percaya.....

Tarikh 16 April 2013 jam 12:00 tengahari, abah kembali kepada Penciptanya
dan hari nie genap hari ke 5 abah kembali ke Rahmatullah...setiap masa, setiap detik terbayang wajah abah...wajah yang kami akan rindukannya sehingga la kami dapat bersatu dan bertemu kembali di sana nanti..amin..

Abah pergi tanpa kami sekeluarga berada disisinya kerana masing-masing berkerja, saya ke Kuala Lumpur untuk menjemput suami pulang dari China..adik bongsu saya yang berada di Sabah langsung tak dapat menatapi wajah abah buat kali terakhir.. abah ditemani nurse di hospital dan kata nurse kat situ, diorang datang bawakan ubat kat abah dan sedang sembang-sembang tetiba abah tarik nafas dan terus tidak sedarkan diri..Selalunya ketika pagi dan rehat jam 1:00 petang kami adik-beradik bergilir-gilir dan emak akan ke hospital menjenguk abah, bawakan makan pagi, surat khabar,makan tengahari, makan petang dan malam kat abah andai ada permintaan yang teringin ab…

Tiada suami disisi :p

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Selamat pagi :)
awal pagi nie jam 5.35 pagi, suami saya dah bertolak ke guangzhou mengikut rombongan salah seorang blogger favorite saya, rombongan menjadi pemborong dan peniaga...
2 hari suami tiada di sisi saya hahaha...tak tentu arah jugak saya...
psstt....suami dah tinggalkan baju ketiak acamm kat saya hahaha...tue la pengubat setiap hari..
sebelum suami g jauh mesti dia akan wat hal punya...ada jela nak cari pasal hahaha...
benda kecik tetiba jadi merajuk panjang...
lepas dah ok baru dia akan cakap...
suami bimbang nak tinggal isteri, mesti isteri risau yang bukan2 kat suami...
adess...wahai la suami, isteri mana la tak risaukan suami..
nak risau pun tak boleh uwaaa....

selepas balik kije hari selasa lepas,saya packingkan beg baju dia
 makanan wajib ada, suami nie cepat lapar tengah malam buta
saya pun dah sediakan serba sedikit maklumat kat suami untuk panduan suami kat sana
memang suami ikut trip tapi mana nak tahu orang besar nie orang tak jaga macam bud…

Saya lupa......

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
bila saya baca entry sahabat saya fidayu berkenaan 'SABAR'
benar kata ayu, ALLAH bagi kita berurusan dengan hamba Allah yang mengugat kesabaran kita untuk menebalkan lagi rasa sabar kita...

saya terlupa soal itu, sejak kebelakangan ini rasa sabar saya nipis sangat...
saya mudah rasa sentap...bila sentap so sabar saya hilang....
bila hilang rasa sabar, macam2 yang boleh berlaku..
saya terlupa setiap ujian yang Allah swt berikan berbeza-beza caranya bergantung kepada setiap kemampuan hambanya..
saya tidak sabar dengan setiap musibah yang Allah swt berikan pada saya...
saya tidak menerima dengan baik setiap musibah yang Allah berikan pada saya
 saya lupa dengan firmannya :
Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya. (Mereka berdo'a): "Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami ters…

Kursus Induksi

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
waahhh....semakin hilang idea saya nie..
asyik menyepi je blog nie hehe....
busy la huhu....

kebetulan saya busy dengan kursus yang berjalan selama 3 hari
kursus induksi khusus
alhamdulillah selesai satu kursus..
info terbaru bagi lantikan kerajaan tahun ini cuma perlu jalani satu kursus je yang dah dirangkumi kedua kursus induksi khusus dan umum yang dipanggil 'transformasi minda'
disebabkan saya lantikan tahun lepas so saya kena hadiri kedua kursus gak..
saya check dalam surat pekeliling, jadual kursus hanya 5hari
kalau dulu induksi umum semua kawan2 gtaw 10hari :)
semua dipermudahkan la kursus selepas ini aminn...

kursus kali nie yang seronoknya kebanyakkan satu geng haha...
so macam2 la ragam kami..
mehh layan picca kami *ihsan dari kawan2





sekian.. :)