Posts

Showing posts from June, 2013

Menu Hujung Minggu

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Selamat pagi semuaaaaa.....  ♥
sekarang tengah melayan ganti puasa hahaha...hamek kau!! last minit baru kalut nak ganti haha...
main-main sangat...padan muka hihi..

sejak kahwin nie mood memasak saya over sangat hahaha...
masa anak dara dulu kemain malasnya saya nak ke dapur hukhuk....nak belajar ke apa ke sebab saya tahu tugas saya cuci and sediakan bahan-bahan mentah pastue masak nasi....mulut pot pet pot pet je sebab asik kena buat benda yang sama hahaha...

sekarang semua masih saya buat and bila suami jenis suka makan kat rumah nie...hati bersemangat sikit nak masak hahaha....so keluarla secret skill yang tersimpan lama hahaha...puiiii.... 
saya pun mula la tanya mak...kalo nak masak yang tue..yang nie cemana hahaha...
 dulu-dulu kalau saya buat sambal tumis...menangis orang makan + sakit perut sebab pedas sangat hahaha...sekarang takla teror tapi alhamdulillah kira okla hihi...
semua jenis makanan yang suami gtau suka makan...insyallah saya usaha belajar jugak hihi...

Salam Nisfu Syaaban

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Selamat pagi kawan2...
sihat hari nie??...alhamdulillah hendakNya..

Semalam malam nisfu syaaban kan...
alhamdulillah mesti kita semua tak lepaskan peluang kan menunaikan ibadat pada pertengahan bulan Rasullullah swt 'Syaaban'...bulan penghapus dosa :)

Semoga diberkati ya kawan2..





Nisfu Syaaban (Nisf bermaksud separuh) adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh Malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu. Pengertian am Nisfu Syaaban dalam bahasa Arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam ke-15 Syaaban iaitu siangnya 14 haribulan Syaaban.
Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul Qadar. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi tidak tidur pada malam itu sebagaimana yang tersebut dalam sebuah Hadis yang diriwayat…

K-Pop Drama

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Sekarang nie...apa motifnya saya suka nengok drama korea hahaha...
suka la layan drama korea hihi...saya tak nengok pun cite "Teduhan Kasih" yang semakin famous d' amour tue heheh...bukan anti citer tempatan ok...sekali sekala beralih angin..apa salahnya kan??kan??

hurmm...start jam 7.40 petang hari Isnin hingga Khamis my favorite drama
When Comes Tomorrow tapi kalo google kena guna tajuk nie "If Tomorrow Comes" kat ONE HD sangat menarik huhu...story nie menceritakan hubungan kekeluargaan,kesetiaan,percintaan,kecurangan,kehancuran cewaahh....layan la...
 malas la nak tulis sinopsis sebab japg mesti u'olss jemu hahah...panjang sangat satg i tulis hahaha...
so tengok sendiri naaa...
best laaa... :)


Yang ke-2 lak tajuk 'Jang Ok Jung' jam 8.55mlm dari hari Isnin dan Selasa je
cerita nie berlatar belakangkan zaman dahulu ntah dinasti ke apa ke tak tau la hehee..
hok tue saya tak pandai sangat kihkih...
Berkisarkan kisah seorang raj…

Cerita BUDAK-BUDAK

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
kalau luah pasal benda nie rasa macam haissshhh....budak-budak ke??
tapi tak tahan kot hurmm.....sebab 'orang' yang kebudak-budakan nie wujud sebenarnya hihi...
kelakar pun ada...
dah besaq2 la kak oii....jadi-jadi la...
terkejut jugak sebab sanggup jadi manusia hipokrit dan bermuka-muka sebab nak mencari kesalahan orang lain...sedehnya bila fikirkan keadaan 'orang' tue...
paling tak best...tak dak pasal sakit hati...eden jugak yang ekau cari pasal...
apa kes???sebab eden nie budak2 yooo...
halloowwoww...cik kak uiii....sapa yang budak-budak sekarang nie???
patuit ka??...ka hasut orang jangan 'berkawan' dengan kami....aisey!!..GROW UP girls...#aksigediks
kelakaw sebenarnya tapi saya tetap doakan dia bahagia dengan apa yang dia buat..
Allah swt nie mendengar dan mengasihani setiap hambaNya..
tak payah la bersusah payah jadi manusia yang bermuka-muka hanya kerana nak mencari kesalahan kami..
Hidup la macam orang lain...tak perlu cari masalah.…

Cerita Cinta Saya ♥ 7bulan 28hari

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
Lamanya blog saya tertangguh...hukhuk...
so dengan masa terluang #kerja tak ada hihi...so saya karang la cerita kisah-kisah zaman dahulu kala kihkih...bertimbun-timbun cerita tapi semua dah tak ingat hahaha...
teruk la...

bercerita tentang kehidupan saya yang yang sudah bergelar isteri 7 bulan 28 hari sehingga ke hari ini..
alhamdulillah ada manisnya..ada pasangnya..ada surutnya..
bak senikata lagu Allahyarham Tan Sri P.Ramlee and Allahyarhamah Saloma..."sedang lidah lagi tergigit...inikan pula rumahtangga" hihi #dalam citer 3 Abdul tue hehe.
Boleh tahan 'i pendam' jekk ...tak berapa nak tahan 'i hambur' je hahaha...if keadaan dah jadi seperti biasa selalunya saya bercakap jugak dengan suami, benda-benda yang buatkan kami bermasam muka..yela kami nie dah bertahun-tahun buat keputusan sesorang tetiba bila benda yang kita suka suki buat nie kita kena kurangkan so bayangkan la #disaster hahaha...

Ada perkara yang kami berdua kena saling bert…