Posts

Showing posts from August, 2013

Jamuan Raya Office

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
hari isnin lepas, jabatan di floor saya buat jamuan raya so kami decide semua bahagian buat satu menu...meriah la sikit...tak nak catering2 nie..biar merasa semua masak hihi...
bahagian saya decide nak buat mee kari dan kek batik...

alhamdulillah menjadi jugak mee kari saya sebab mak saya yang buat hahaha....saya amik bahagian sediakan bahan jer hihih...so yang masak saya serahkan pada my mum..isau lak saya masak japg sorang jer leh makan :p

yang pastinya sangat meriah and alhamdulillah semua dapat rasa jamuan raya kami
jom...saya biarkan gambar bercerita =]
sila sediakan tisu untuk lap air liur yang meleleh tue ok hahaha...




 bihun goreng osc dan pemantau
lontong dan sambal tumis ikan bilis bangunan
nasi impit dan kuah kacang perancangan











Cerita Raya + Cuti ♥

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
cerita raya lagik... selepas penat berhempas pulas berniaga.. raya yang ke-4, suami ajak saya ke langkawi sambil-sambil tue,suami ajak kengkawan dia yang nak join sekali... kami nak menjenguk kengkawan lain kat sana and bercuti sambil tenangkan hati yang serabut hahaha...
alhamdulillah sampai sana kawan suami dah sediakan sebiji kereta, kebetulan Langkawi kalo time raya or cuti even sabtu ahad memang penuh...tapi raya ke4 dan ke5 kira dah hujung-hujung la kan...ramai yang dah start balik...so motel or hotel masih ada kosong lagi hihi...
selepas sampai kami g melawat wifey kawan husband tengah sarat mengandung and lepas tue suami nak stay kat Cenang katanya...esok pepagi nak main jetski katanya...jenuh jugak mencari banyak yang family room kosong...alhamdulillah akhirnya jam 11malam, dapat gak kami bilik kosong kat motel budget kat situ...okla satu hari jer nak duduk...bilik pun selesa jer.. kalo bab honeymoon wajib motel or hotel vvip punya selesa hahaha....tak keluar b…

cerita sebelum raya Bazar Aidilfitri

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
tahun nie sekali lagi suami dan saya berniaga di Bazar Aidilfitri Kangar 2013 masih sama seperti dahulu "seluar jeans dan t-shirt" dan tahun ini jugak buat pertama kalinya jualan kami agak merudum... tipu la kalo saya dan suami tak kecewa kan... mungkin ini salah satu caranya untuk saya dan suami bersedia apabila kami tidak mencapai target hurmm...sabar... insyallah mungkin perlukan lebih usaha..
mungkin suami perlu sedar akan sesuatu... sesuatu yang perlukan PERUBAHAN!!...

jom layan gambar niaga kami =]





saya bersyukur...
bersyukur Allah berikan dia sebagai suami..

oppss....sebelum terlupa
suami saya memborong dan berniaga seluar jeans from china
if ada sesiapa yang nak boleh email pada saya akmiera84@gmail.com