Posts

Showing posts from October, 2013

Sembang Teh Tarik

Assalammualaikum ◕‿♥
Dah lama rasanya saya tak pot pet...rindu plak hihi..macam ada yang baca je hohohoho... hari-hari saya taip pastue draft...taip lagi...draft lagi hahaha...
hangat-hangat taik ayam je bila balik rumah asik janji dengan diri sendiri nak update blog hahaha...tapi bila sampai rumah je..saya boleh je tetiba semangat nak mandikan kucing..nak kemas bilik..nak lipat baju...nak tengok tv hahaha...dah letih je on laptop pastue z z z Z z z
boleh cam tue???

mood hari nie agak sedih sebab kucing baru saya dah hilang =[
dari pagi sampai sekarang saya asik pikir pastue ngadu kat suami...apa suami cakap, saya jawab saya tak ley terima sebab saya baru bela hukhuk...baru bagi mandi uwaaaa....apa nie!!...
baru semalam bagi nama kat dia, memula nak letak Nam Na Bi (pengaruh citer korea)
pastue tukaq jadi Baby la sebab baby budak2 lagi...apa nie!!!...
dok mengharap balik kije satgi Baby ada kat umah 0__0

apalagi ehh...
haaa...sekarang saya bizi...bizi sendiri cari pasal hahaha..buat bisnes SHAKL…

song =]

Image
Assalammualaikum 
sesaja nak share favorite song suami yang selalu dia nyanyikan untuk saya

Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memilikimu anugerah untukku
Meskipun ku tahu
Tak pernah kau menjadi milikku
Mencintaimu sepenuh jiwaku
Memilikimu bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti
Bahwa sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memilikimu oohh bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu
Akankah kita kan bersatu
Jalani cinta ini
Yeah.. Oh.. Uh.. Oh..

Meskipun kita berbeda
Ohh.. Uh.. Oh..
Namun ku ingin kau mengerti
Bahwa sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu
Selalu milikmu…





Berkongsi Semangat

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

mood hari nie nak story pasal 'ANAK' haaa....kenapakah???mengapakah???siapakah???dimanakah???apakah???  ecece....sebab soal ini kita kena POSITIF so biarla dalam keadaan hati gembira untuk berbicara soal ini..
awal dulu saya pernah berdoa semoga dikurniakan cahayamata supaya perasaan saya tidak menghancurkan perkahwinan pertama saya tapi hanya Allah swt yang tahu jawapannya.. rasa sedih terhapus bila sahabat banyak yang bagi semangat untuk bersyukur... bersyukur sebab andai kami dikurniakan cahayamata... kesian anak tue... kesian jugak dengan hati dan perasaan kami alhamdulillah...bukan mudah untuk bersyukur tapi Allah swt beri saya kekuatan untuk belajar bersyukur
perkahwinan kali kedua saya, sekarang bersama suami yang saya sayangi menghampiri setahun namun masih berdua.. sudah pastinya, awal dulu saya stress...stress sangat kenapa dengan saya nie??? bermasalah ka saya??dan macam2 lagi yang menganggu akal fikiran saya... sedih tak payah cerita la...ditambahkan lagi ke…

Kayuhan Silaturahim

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
wahh...sahabat saya dah bercerita pasal hobi baru kami 'kayuh basikal' hihi...
nak share jugak pengalaman saya yang dah 14 tahun meninggalkan aktiviti kayuh basikal nie haha...dulu juara la dari kayuh basikal ada raga sampai la kayuh basikal yang abang and adik modified jadi macam apantah hahaha...kayuh g sekolah and ngaji al-quran
rindunya masa tue....

berbekalkan semangat dari suami tersayang dan semangat tengok basikal arwah abah yang tersadai kat pintu belakang rumah...saya tekad cewaahhh...hihi...semangat tue...harap2 semangat nie bukan sekerat jalan je...insyallah dengan izinNya


ini basikal peninggalan arwah abah, baru 2minggu ja abah sempat kayuh pastue abah dah tak sihat..lepas tue basikal nie dok tersadai berserawang kat pintu belakan rumah..

nak dijadikan cerita tetiba saya teringin nak ikut kawan2 kayuh basikal...bila dah ramai2 rasa cam best plak...gpon semangat kawan2 nie len macam sikit hihi...so jumaat lepas, jam 4 petang kami bergerak ke Pad…