Posts

Showing posts from December, 2013

Law Kana Bainana

Image
Assalammualaikum ◕‿♥ sejak dengar zikir Hafiz Hamidun, saya sangat-sangat suka dengar lagu ini Puji-pujian untuk Nabi Muhamad s.a.w  cari dalam youtube dah jumpa yang siap ada makna lagi hihi... suara merdu nie alunan
ABDULRAHMAN MOHAMMED saya tak kenal sangat siapa hihi tapi best...kan..kan... jom sesama dengar =] LAW KANA BAINANA

law kana bainana al-habeeb
la dana alqassi wal qareeb
men taibateen qabl al mageeb
taleeban qurbal habeeb

fi qurbeehi anafsu tateeb
wa tad'u allaha fa yogeeb
anwaar taha la tagheeb
baleeghna leeqahu ya mugeeb

fadatka roohi ya habeeb
mohamadun mukreemal ghareeb
be qurbeeka arroho tateeb
ya rahmatan lilalameen


Wahai Tuhanku, kami telah lalai lupa. Namun setiap orang daripada kami tetap tamakkan... Keampunan-Mu, dan sifat pemurah-Mu,
Dan kebebasan daripada api neraka-Mu,
Dan juga syurga bersama Penghulu seluruh manusia.
Kami mohon...Kami mohon pada-Mu,
Wahai Tuhanku dari sudut hati yang paling dalam.....
يا رَبِّي قَدْ غَفِلْنَا وَكُلُّناَ طَمْعٌ
فِيْ عَفْوٍ وَفِيْ …

Doa Mohon Cinta Allah

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
hari ini nak kongsikan sesuatu yang sahabat saya kongsikan dengan saya
amalkan doa ini selepas solat
Doa Cinta Sejati  ♥


=]

Cerita Saya

Image
Assalammualaikum ◕‿♥  kadang-kadang tanpa sedar, perubahan demi perubahan berlaku.. bermula dengan luka di kaki, stokin jadi pilihan untuk menutup luka sembuh luka, stokin mula ditanggalkan timbul rasa kelainan...rasa janggal bila kaki mula terbuka..
mungkin kah aku akan terus pakai stokin???.....
ehhh...cantik plak bila tengok picca kartun muslimah, lengkap bersarung tangan, bertudung labuh, berjubah huhu...
terus terpikir, tak panas ka??
aku nie dah la jenis peluh huhu...tak tahan panas nie...
tapi teringin nak try =]
ishh...bila pakai satg apala orang lain cakap...
macam alim jer, walhal bab agama kelaut..
ishh...beranikah aku??
****
1st day saya nak bersarung kaki, ketaq badan saya... =]
sebenarnya...saya takut!!..
saya takut saya on off, tengok baju-baju kerja "kurung moden" yang masih 2 3kali pakai aduhai sayangnya..tapi saya kena sedar setiap perubahan perlukan pengorbanan dan pastinya perngorbanan itu membuahkan hasil yang lebih baik..
so saya cakap kat diri saya "sayang baju…

akhirnya b0lat tinggalkan saya =[

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
 saya nak share stori yang buat saya sedih...sangat2 sedih... kemarin atau kelmarin dulu (org utara) si b0lat saya dah tinggalkan saya (mati) saya bela bulat  12 July 2013 sehingga lah 10 Disember 2013  5 bulan jodoh saya dan b0lat dan sekarang b0lat dah tinggalkan mummy dia.....
my baby b0lat di entry yang lepas
cemana nak citer ehh...
saya sunyi....bila b0lat tak ada....yap!! dia cuma kucing =] anak bulus yang saya bela dari kecik... anak bulus yang sangat garang...1st saya ambil dia dari kawan opis...saya ingat lagi garangnya dia,tak padan dengan kecik...tak boleh nak sentuh atau letak tangan..memang mengigit kije dia.,..sehingga la dia besar..dia main-main pon still kuarkan kuku dan gigit real punya no gigit manja okey!!!... dia tak suka main bola-bola ke apa ke...yang dia suka sangat tangan and kaki kita...pantang nampak kaki, dia terkam macam nak gadoh dengan kucing lain... ohhhh....rindunya saya =[ hari-hari dia dengan saya, balik kerja memang mengedik dia nak…