BAB 2 - Kayuhan Amal Wang Kelian-Pak Bara 2013


Assalammualaikum ◕‿♥
inilah entry tertangguh...menangguh dan ditangguh....
hari nie baru dapat picca dari kengkawan yang cycle adesss...yang sorang lagi tue lagi banyak picnya, tak perla nanti saya share jerla picca...if nak tahu berkenaan nak ke Koh Li Pe nie...insyallah saya cuba cerita yang mana saya tahu la yer..
yang saya tahu :
kebanyakkannya nasihatkan kita gunakan pakej dan nasihat ini saya dapat jugak dari pemilik motel yang kami stay sebab takut full katanya dan juga bila kita nak g apa-apa aktiviti harganya lebih mahal dari pakej...macam kami amik pakej snorkeling 3 pulau.bestt!!!...kami amik semua pakej termasuk 3hari 2malam and makan pagi..tak silap saya around rm500 sekepala. Lagipun kami ramai mungkin price ada special sikit kan hihi..
Koh Li Pe jugak boleh g dari Langkawi selain dari Pak Bara =]






kayuhan bermula








berhenti makan pisang





bab pose apapon sempat hahaha...
picca di atas sepanjang perjalanan kayuhan kami hihi...naik bukit, turun bukit, berhenti makan pisang, berhenti tunggu kawan-kawan, berhenti rest, berhenti jatuh basikal, berhenti krem kaki, berhenti naik lori, turun lori hihihi...alhamdulillah....pengalaman yang sangat-sangat best, rasa bersyukur dapat menikmati pengalaman ini. Yang pastinya semangat kerjasama, support each other tak pernah lekang...
bagi saya, semua hebat-hebat belaka..






sambil bersukan, alhamdulillah semangat beramal kena ada hihi...cewaahhh....
sampai di Pak Bara, pihak kami menghulurkan serba sedikit sumbangan barangan di masjid angkat kawasan tersebut, saya tak pasti nama masjid tersebut.
#geng perempuan dok dalam kereta hihi....
selepas bersihkan diri, kami terus mengisi perut yang lapar
*maaf picca still tak ada huhu..
restoran tue sangat cantik and mendamaikan..tepi pantai je..pandai toi depa nie hehehe....
selepas kenyang kami teruskan perjalanan ke Jeti untuk ke Koh Li Pe
yeayyyy....






dah macam-macam aksi hahaha...
sebabnya 2jam dok dalam speed bot hahaha...jemu oiii...
dari pening, meloya, tidur, bangun dan sampai dah tak rasa apa-apa hahaha...
namun penat lelah berbaloi bila lihat permandangan di bawah...
Allahuakbar, indahnya ciptaanMu Ya Allah





 lepas turun speed bot, naik sampan cantik nie nak ke tepi pantai,
sebabnya haaa...baca Bab 1 and lihat piccanya hihi....


Ya Allah, debabnya huhu...uwaaa....

bersama Bos kami semua =]





nie kononnya verangan nak jadi duyung dok tepi pantai sambil main-main rambut hahaha...

see...semangat kerjasama tak kira siapa haaa...bagus tak kami hihi..



kat sini la kami singgah ke 3 pulau
Koh Hin Ngam, Koh Dayang haaa....saya lupa hahaha...
tu la simpan punya la lama ekeke...
tapi nak bgtau nie,
sapa tak ikut aktiviti snorkeling kat sini sangat la rugi, aktiviti snorkeling kat sini tak ada kira jam oke...kalo ko mampu g sampai 10 pulau tue g la haa...kira pakej snorkeling sampai letih hahaha...kami sempat 3 pulau ja hahaha...penat oiii...
picca happy-happy suma dalam camera lain ekeke...
so tak dapat nak share lebih-lebih keindahan kat sini...
insyallah dapat picca saya share la nanti k...
tapi lama-lama lapuk jugak nak baca ehh...hahaha...












baju merah cun-melecun ala-ala melayan panas nie hihi...bermaknanya berakhirnya program kayuhan amal kami...alhamdulillah...selamat pergi dan selamat balik.
yang pastinya, antara pengalaman yang menyeronokkan tahun 2013 ini.
rindu-rindu suami, kena ligan anjing hahaha...haaa...massage aromatherapy lagi hihi...best3..

majulah kayuh untuk negara!!! hahaha...
bye

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Day 1 - Hatyai

Day 2 - Dannok

DIY baju akad nikah-Preparation 3