Posts

Showing posts from 2015

1 Muharram 1437H

Image
Assalammualaikum ◕‿♥

Salam Maal Hijrah jap jer masa berjalan kan... Sempena tahun baru, tutup buku lama, buka buku baru insyallah... saya dan keluarga dengan rendah dirinya memohon ampun dan maaf sekiranya ketelanjuran kata-kata dan perbuatan saya ada menguris hati dan perasaan semua. Harapan dan doa, semoga azam tahun ini tercapai #banyaksenaraitahunnie 
ehemkkss sempena awal muharram nie happy 3rd anniversary to me n suami ikutkan kalendar kuda lambat lagi, tapi me and suami selalu sambut ikut tahun islam sebab keluarga masa tue pilih awal muharram untuk permulaan kehidupan kami berdua. Harapan dan doa ku masih sama, semoga kehidupan kami penuh warna-warni insyallah semoga berkekalan hingga ke syurga =] #dalamhappysambutanniversaryponbolehbertojelagi #meandsuamibabsakitkanhatimasingmasingcukupteror #keranasabarmusuamiialwaysloveyouforever ♥

okbai

al-kisah

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
sebenarnya saya tak tahu, saya patut share ke tak cerita nie, tapi rasa nak share sebab ............ beberapa minggu lepas, ada Hamba Allah minta saya bacakan sesuatu yang rasanya dah terlalu lama bagi saya untuk saya menoleh kembali pada sesuatu yang dah lama saya buang jauh.....dan tersangat jauh. dengan izin dariNya, saya mohon untuk buang jauh kisah itu. Alhamdulillah pengalaman mengajar erti kehidupan saya sekarang, walaupun masih belum sempurna. alhamdulillah, Allah swt izinkan saya bahagia.
sedih mengenangkan manusia yang terpaksa menceritakan keburukan orang lain pastue happy dengan kehidupan sendiri yang dalam kepura-puraan?? saya dah buat fitnah nie hahaha.... insyallah semoga berbahagia lah selalu kalau dah bahagia kenapa perlu buka cerita pasal saya??seronok nak bahan?? sebab cantik?tak cantik??dunia je semua tue hahahaha... ooppsss!! saya tak cakap saya cantik hihihi kalau dah bukan yang pertama kenapa perlu tunjukkan dan khabarkan pada dunia?? masih terasa yang …

11 Sept 2015

Image
Assalammualaikum ◕‿♥
hampir 1tahun 6bulan saya tak bercerita hanya instagram bercerita hihi...
saya menunggu masa nak mencoret kembali diary yang dah lama saya tinggalkan, sempena ulangtahun kelahiran saya, saya tekad nak kembali menulis, Insyallah walaupun tak dapat share hari-hari, saya nak cuba isikan kembali cerita dunia saya :) alhamdulillah, saya bersyukur Allah swt masih izinkan saya menghirup kehidupan selama 31 tahun, masih izinkan saya menerima segala kasih sayang dariNya, mencari kesalahan diri dan masih izinkan saya memperbaiki diri. Masih izinkan saya bersama orang-orang yang tersayang <3
banyak benda nak share, banyak benda nak bercerita sikit-sikit k tetiba hari nie terkesan benar dengan lirik lagu nie,  Audition X Factor UK, John Daniel nyanyikan lagu Jealous (Librinth) 
i'm jealous for you ABAH