Posts

Showing posts from 2016

Kasih

Kasih saya tak samaSayang saya tak sama Rindu saya tak sama Cinta saya tak sama
Saat mereka menangis kepergiannya, saya terkedu tanpa airmata, tanpa kata-kata Saat mereka menerima, saya tidur tak lena
Kasih saya tak sama Sayang saya tak sama Rindu saya tak sama Cinta saya tak sama
Biar apa orang nak menilai, biar apa orang nak kata Janji!! Ada depan mata, nampak, rasa dan mendengar kerana saya rasa erti kehilangan. Apa yang indah???dapat ku kucup tangan dan pipi dia hari2....
Bukan tak sayang, bukan tak cinta pada yang lain Allah sahaja yang tahu,betapa indahnya nikmat yang diberi pada ku
Benarkan aku,habisi sisa2 hidupku bersama mereka dengan..., Kasih saya yang tak sama Sayang saya yang tak sama Rindu saya yang tak sama Cinta saya yang tak sama Kerana Hati saya tetap sama, cinta dan sayangkan mereka Lillahitaala....
#semogatenangdisanaabah #rindu

Bubur lambuk versi mak

Image
Assalammualaikum
Sebelum terlupa sebab dah agak kesibukkan sekarang hahaha...poyoss noo...hahaha...malas nak cerita bab kije kat blog hahaha...kang merungut dikatakan tak bersyukur,tak pon nanti ada pulak yang print out keluar bagi kat bos hahaha....jaga2 ada yang memeratiiiii kihkih...aaaahhh abaikan noo

Al-kisah sebenarnya nak share bubuk lambuk resepi mak tersayang dari kita kecik sampai la besar hahaha..
Bahan-bahannya 1.Beras (agak2 je,kalo xbt byk 1/2cup je) 2.Bwg merah 3.Bwh putih 4.Halia 5.Halba 6.Lada hitam 7.Bunga lawang 8.Kulit kayu manis 9.Buah pelaga  10.Cengkih 11.ayam/daging (saya potong kecil)/udang kering/udang hidup(saya buang kulit)  12.carrot dll sayuran Hiasan 13.daun sup/daun bawang 14.bawang goreng 15.serbuk lada sulah or lada hitam (fab saya) hahaa...
Cara masak pulak Panaskan minyak,tumis bahan dr no.2 sampai no.10 sehingga harum semerbak kemudian masukkan ayam/daging gaul rata,masukkan beras dan sayuran,kat umah ada carrot je and tue jela sya letak hihi saya …

Cinta Si Wedding Planner

Image
Assalammualaikum

Pssttt...ada tengok tak drama Cinta Si Wedding Planner hahhaa...i is tersuka la pulak adehhh...siyesly bila anak menakan suka tengok,kwn2 suka tengok, saya buat xtahu je hukhuk...saya tak tahu yang my fav actor saya berlakon hahaha...of course Adi Putra hihi...dah sampai episod 18 baru la hegeh saja nak google cerita apala cite nie and baru tau Adi Putra yang berlakon so berbunga-bunga la hatiku maka hujung minggu ku dipenuhi dengan Fariz Adyan and Zara Batrisya kihkihkih...senyum sorang2 me tgk cite nie hahhaa...adesss Me tak mau buat sinopsis la hihi..pakat2 tengok naaa..tak pun g beli novel dia hihi..nak gtau jalan cerita best hihi..lakonan best sgt sebab hero kita muka serius hahaha tp jatuh hati tengok bloopers dia kat #cintasiweddingplanner hahaha...
Sapa yg paling happy bila me tengok cite  melayu hihi pastinya incik suami trsyg sebab sakit hati tgk bini kije melayan drama korea hahaha...memang xlayan la cite melayu me nie hahaha...
Me kalo cite tue betoi2 buat hat…

...........

Assalammualaikum ◕‿♥
uwaaa....nak ngadu nie!!! serabot la bab kije nie.....
setakat biasa2 punya masalah boleh la settlekan nie masalah nak sampai kena minta pertolongan Vendor and Otai2 sistem nie haaa....mula la nak nanges... kita pon rimas orang paksa2 siapkan kije, ini kita nak buat kat orang plak uwaaaa.... masalahnya orang pon nak urgent benda tue uwaaa....apa nak buat nie!!!
ok bai

Demam Dilwale Demam Bollywood

Image
Assalammualaikum
semua mesti dah tengok cite Dilwale kan..kan... Shah Rukh Khan and Kajol kembali bersama hihi... tapi kan dari dolu lagi fav actor bollywood saya nie, actor sasa Salman Khan hihi.. sejak dari badan dia kurus dulu hihi...tak tahu la napa tapi suka betul lakonan dia, Shah Rukh Khan bukan la tak minat, kira tangga no. 2 la hihi  Kalo gandingan Salman Khan saya minat Karisma Kapoor, and Shah Rukh Khan pastinya Kajol la hihi..tapi sejujurnya bila tengok Dilwale, jalan cerita agak kurang berkesan tapi lagu memang best, sangat2 best hihi.. Janamjanam...Gerua... Tukurtukur

tapi kan... uolss dah try tengok BAJRANGI BHAIJAAN tak?? haaa....saya nie kaki google bab cite Salman Khan kihkih...memang tertunggu la cerita baru dia,yang saya baru tengok tahun lepas Dabangg 1&2, Ek Tha Tiger, Kick pstue Bajrangi Bhaijaan nie haaa... saya tengok Bajrangi Bhaijaan sebelum Dilwale lagi...haaa..nak gtau jugak orang awal nie hahahaa...kompom meleleh hokeeyyy!!!...sila la tengok Salman K…

Pelik??!!

Assalammualaikum ◕‿♥
Dah lama xupdate blog,sibuk sgt2 huhu...start dengan pegawai it epbt ditukarkan rasa bebanan bertambah..harap sangat ada pengganti.. #mukamengharap

Haaa...tapi bukan nak cite bab nie hihi..nak cite bab mood cuti yang spoiled hukhuk...tengah kita seronok bercuti haaa...bab cerita bercuti nie pon tak sempat nak stori gitu..sebab tak cuti tempat angin sepoi2 bahasa, kita cuti kat hiruk pikuk kotaraya kihkihkih...sebabnya IKEA kihkih...janji impian tercapai hihi...

haaa...sambung balik, tetiba ada Hamba Allah nie kelupor supa orang kacau hidup dia aduhaiii...dalam hati nie timbul macam2 rasa, depa nie tak dak kije ka?depa nie tak bahagia ka?depa nie memang hidup suka tgk kehidupan orang ehh??depa nie memang hidup nak tgk kehidupan orang lain senget benget, bahagia, tak bahagia??sampai cmtue saya punya rasa astagfirullahalazim.....
aduhai eehh..kau buat macam aku amik hak kau??sambung lagi rasa hihi...haiiii...drama apa depa tengah bikin nie??hihi...maaf la bkn sengaja…