Posts

Showing posts from 2017

lagu best

Assalammualaikum
Sebenarnya tak tau nak share apa and yang mana sebab banyak sangat nak menulis hahaha....tapi kan nak share lirik lagu ost korea nie hahaha...kita suka sungguh bila ada perkataan bintang nie. lagu dia best hehee...so kita cari la lirik sebab lagu korea nie banyak jugak yang keagamaan and memuja tuhan. so selalunya kalo sedap di telinga saya, saya akan google lirik, tak mahu la suka dengar sampai salah dengar..

Kei (Lovelyz) – Star and Sun (별과 해) Ruler: Master of the Mask OST The star and sun can never meet
Although they’re always in the same spot
In the same time, in the same place
Just like day and night, just like water and fire
We can’t ever be together
Even if my insides burn up and my heart gets bruised
I’m calling out to you once again
If I keep wanting you
If I earnestly pray, can I see you?
Again today, my heart shakes
What should I do? I have lost my way
It’s a sleepless night, deep in my heart
It’s a sad night, my heart crumbles
With a sad face, you’re …

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin

Image
Assalammualaikum
Jika jemari tak sempat berjabat,
Jika ada kata membakar lara, menusuk hati,
Semoga pintu maaf masih terbuka.
Selamat menyambut Hari Raya AidilFitri 1438 H,
Mohon Maaf Lahir & Batin

Bacalah 3 Doa Ini Ketika Sujud Terakhir Dalam Sholat, Manfaatnya Luar Biasa

Image
Syeikh Abdul Aziz Bin Baaz (semoga Allah merahmatinya) berkata : Merupakan 3 doa yang janganlah kau lupakan dalam sujud 1. Mintalah Diwafatkan Dalam Keadaan Khusnul Khotimah اللهم إني أسألك حسن الخاتمة Allahumma inni as’aluka husnal khotimah Artinya: “Ya Allah aku meminta kepada-MU husnul khotimah” 2. Mintalah Agar Kita Diberikan Kesempatan Taubat Sebelum Wafat اللهم ارزقني توبتا نصوحا قبل الموت Allahummarzuqni taubatan nasuha qoblal maut Artinya: “Ya Allah berilah aku rezeki taubat nasuha (atau sebenar-benarnya taubat) sebelum wafat” 3. Mintalah Agar Hati Kita Ditetapkan di Atas Agamanya اللهم يا مقلب القلوب ثبت قلبي على دينك Allahumma yaa muqollibal quluub tsabbit qolbi ‘ala diinika Artinya: “Ya Allah wahai sang pembolak balik hati, tetapkanlah hatiku pada agama-MU” Kemudian saya sampaikan, jika kau sebarkan perkataan ini, dan kau berniat baik denganya, maka semoga menjadikan mudah urusan urusanmu di dunia dan akhirat. Lakukanlah kebaikan walau sekecil apapun itu, karena tidaklah ka…

Hanyut

Image
Acap kali leka dan hanyut dibuai rasa
Dia tidak pernah lupa untuk meresahkan jiwa...

Acap kali lalai
Dia tidak pernah lupa untuk menghentak rasa....

Acap kali rasa itu kembali,
Dia tidak pernah lupa untuk mengingatkan...

Acap kali tertoleh ke belakang
Dia tidak pernah lupa untuk memberi kekuatan untuk terus melangkah....

Husnuzon dengan rahsia Allah swt


Salah saya

Assalammualaikum

Tetiba muncul tahun nie dalam blog selepas setahun lebih sepi je hehe...
sebenarnya kerap karang cerita tapi last sekali ada dalam draft je...taip je simpan..taip je simpan....
tak tau la pasal apa hurmm....
bukan tak nak berkongsi cerita tapi entah....huhuhu...
Saya suka menulis bila selesa dengan penulisan sendiri sebab saya nie details terlebih bila bercerita hehehe...

Just nak share, ramadhan kali nie....hati saya jadi sayu sangat
tengok berita sedih tak kisah la berkenaan haiwan ke perang ke dengar azan ke happy ke apa ke mesti mudah mengalir airmata...bayangkan la kalau dengar yang sedih2, merambu ayaqmata....

Saya nie ada pe'el kelam kabut, bila benda meresahkan saya, saya dah tak boleh dok diam..
saya gelisah, saya tak lalu makan...saya nak jalan penyelesaian cepat2..saya tak mau terus macam nie....Saya paksa diri saya fikir, kenapa? Mengapa? Tetiba je...

Mungkin ini jawapanya, Allah swt jentik hati saya yang rasanya semakin keras dan terlalu keras..
keras…

Ramadhan yang akan dirindui

Assalammualaikum Pembuka kata, pembuka bicara
Ramadhan kali ini yang akan terus aku rindui Rasa yang cukup berbeza Perasaan sayu setiap kali mendengar laungan Azan menyebut nama Mu Ya Allah Setiap butir kalimah nama Mu dan Nabi Muhammad s.w.t serta sahabat-sahabat baginda yang seringkali disebut dengan airmata yang terus mengalir tanpa disedari
Kekalkan lah rasa ini.. Biarkan rasa ini terus segar, terus menyentuh hati ini
Ramadhan yang pasti akan aku terus rindui ------------------------------------------------------------------------------------ Senyum... Lepaskan lelahmu dalam hela panjang Pejam, Buangkan jauh isi hati yang buatmu hanyut.... Sujud, Lamakan bisikan ke bumi kerana luahan itu sampai hingga ke langit. Redha, Itu Tingkat iman. Terima kasih Allah. Kita mulakan lagi... #pakardiarihati